Internationaal

AEGEE-Rotterdam

Kamer G2-15
010-4082405
rotterdam.aegee@gmail.com 
http://aegee.nl

AEGEE [spreek uit: Ezjee] staat voor Association des Etats Generaux des Etudiants de l’Europe en is de Europese studentenvereniging van Rotterdam. Zij is een vereniging voor studenten van diverse studierichtingen, die ten doel heeft de contacten tussen studenten uit alle landen in Europa te bevorderen. Sinds de oprichting is AEGEE uitgegroeid tot een netwerk van ruim 250 lokale verenigingen met in totaal zo’n 20.000 leden.

Lid zijn van AEGEE-Rotterdam betekent dat je automatisch ook lid bent van AEGEE-Europe. Op Europees niveau worden vele honderden leuke activiteiten per jaar georganiseerd, zoals congresweekends, summer universities en uitwisselingen. AEGEE-Rotterdam heeft ongeveer 200 leden en vele commissies, waarin je je organisatietalent kunt ontwikkelen. Naast Nederlandse studenten zijn doorgaans ook vele tientallen internationale studenten tijdelijk lid, voor de duur van hun verblijf in Rotterdam. Diverse malen per maand vinden activiteiten plaats zoals feesten en sporttoernooien.

AIESEC

Kamer P-1.060
010 - 4081790
rotterdam@aieses.nl
http://www.aiesec.nl/

AIESEC is de internationale organisatie voor academische studenten met interesse in het buitenland. AIESEC is opgericht in 1948 na de tweede wereld oorlog met als doelstelling "het bijdragen aan de ontwikkeling van landen en hun mensen waarbij de nadruk wordt gelegd op internationaal begrip en samenwerking". Inmiddels is AIESEC uitgegroeid tot de grootste internationale studentenorganisatie ter wereld, gevestigd op meer dan 750 universiteiten in 89 landen en heeft zij meer dan 15.000 leden.

Naast veel eigen activiteiten organiseren zij ook humanitaire en commerciële internationale stages, een trainingstraject en de Make a Move Carrièreweek. Speciaal voor eerste- en tweedejaars universitaire studenten wordt er elk jaar een ambassadeurs programma georganiseerd. Twintig studenten krijgen de kans om op kosten van AIESEC als ambassadeur contacten te leggen voor AIESEC in het buitenland. Afgelopen zomer zijn er studenten uitgezonden naar, onder andere, Peru, Maleisië, Sri Lanka en India. Ook jij kunt volgend jaar twee maanden lang in een totaal andere cultuur leven!

Ben je door het bovenstaande geïnteresseerd geraakt? Kom dan gerust eens langs op ons kantoor!

Erasmus Student Network Rotterdam

Kamer N1-13
0104081341
info@esn-rotterdam.nl

De Rotterdamse sectie van ESN, de Europese organisatie die zich al twintig jaar inzet ter bevordering van de uitwisseling van studenten in heel Europa, helpt de nieuwe internationale studenten bij de start van hun studie en tijdens hun verblijf in Nederland. Zij verwelkomen de internationale studenten op de universiteit, leiden hen rond, beantwoorden hun vragen en nemen samen met hen deel aan sociale activiteiten. Benieuwd naar ESN? Kom gerust eens langs bij de wekelijkse social drink op dinsdagavond in Club BED om de sfeer te proeven en meld je alvast aan op de ESN-Rotterdam Facebook groep om op de hoogte te blijven van de activiteiten. Voor meer info kun je een e-mail sturen naar info@esn-rotterdam.nl en een kijkje nemen op de website: http://www.esn-rotterdam.nl/

IFMSA Rotterdam

Westzeedijk 353, kamer Fg 2.17a
010-7044085
http://www.ifmsa.nl

Wil jij jezelf ontwikkelen tot een goede arts gedurende je studie en daarnaast invloed hebben op de ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg in het Erasmus MC en op mondiaal niveau? Zou je willen samenwerken met Artsen zonder grenzen, Stop Aids Now! en andere grote organisaties? Wil je verder kijken dan de grenzen van ons kikkerlandje door een stage in bijvoorbeeld Spanje of Nepal? Zorg jij ervoor dat middelbare scholieren hun eerste 'Voorspel' nooit zullen vergeten? Ben jij degene die er staat voor een allochtone minderjarige asielzoeker? Wil jij kinderen de angst wegnemen door een teddybeerdokter te zijn? Of zie jij dat informatie over en middelen voor basisgezondheid duizende mensen per dag kan redden?

De IFMSA houdt zich met al deze onderwerpen bezig, door middel van stages, projecten, symposia en workshops die plaats vinden in en buiten Nederland. IFMSA is gevestigd in meer dan 90 landen en gedurende het hele jaar zijn ze bezig met het organiseren van deze programma’s. In de zomermaanden is het extra druk door de buitenlandse studenten die de universiteit dan ontvangt. 

Stichting Stages in Ontwikkelingslanden (Stola)

Dr. Molewaterplein 50
010-7044085
stichtingstola@erasmusmc.nl
www.stichtingstola.nl

Altijd al verder willen kijken dan je Hollandse neus lang is? Wil je graag een tijdje stage lopen in een ontwikkelingsland of ben je gewoon geïnteresseerd in de achtergronden van de ontwikkelingsproblematiek? Dan kan Stola misschien iets voor je betekenen. Sinds de oprichting van de Stichting Stola in 1972, wordt zij draaiende gehouden door studenten binnen de medische faculteit. Ze houdt zich bezig met tropengeneeskunde en ontwikkelingssamenwerking. Via de Stola kun je vanaf je vierde jaar op een medische onderzoeksstage in verschillende ontwikkelingslanden en is er de mogelijkheid deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma met een medische faculteit in Soedan. Ook zijn zij druk bezig met mogelijkheden voor keuze co-schappen in een ontwikkelingsland. Vanaf het tweede jaar kun je deelnemen aan de Tropencursus, wat geldt als keuze onderwijs.