Studentenverenigingen

In Rotterdam zijn verschillende studentenverenigingen. Deze verenigingen hebben allemaal hun eigen karakter. Sommige verenigingen zijn heel traditioneel, met veel mores, terwijl andere verenigingen heel vrij zijn. Er zijn grote en kleine verenigingen, gemengde en ongemengd. Er is voor iedereen een vereniging waar je thuis kan voelen. Ontdek tijdens de Eurekaweek wat de studentenverenigingen jou te bieden hebben tijdens het open huis van de verenigingen, de traditionele avond of tijdens één van de feesten in de avond!

Wanneer je lid wordt krijg je de kans om veel mensen van verschillende studies, achtergronden en leeftijden te leren kennen. Daarnaast kan je jezelf ontwikkelen door in een commissie plaats te nemen of je kan gewoon genieten van de vele feesten en activiteiten. De RKvV is de link tussen de universiteit en de studentenverenigingen. Bij de RKvV zijn zeven studentenverenigingen aangesloten. Iedere vereniging geeft haar eigen draai aan het studentenleven. Meer informatie hierover vindt je op deze site.

Dit zijn de zes verenigingen die zijn aangesloten bij de RKvV:

 •  Rotterdamsch Studenten Corps - RSC
  Het Rotterdamsch Studenten Corps is gelegen in het hart van Kralingen. Met meer dan 60 verenigingshuizen vind je als RSC’er snel een kamer in een gezellig studentenhuis. Het RSC kenmerkt zich door een uitgebreid netwerk van oud-leden en de ongekende mogelijkheden tot zelfontplooiing. Het RSC is de vereniging van de Hermes House Band, Studenten discotheek Bikini, Jaap van X-factor, Koninginnedance, De Sinterklaasintocht en Stichting Betrokken Student. 
   
 • De Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging - RVSV
  De RVSV is een hechte, ongemengde en corporale studentenvereniging. De ontspannen, ongedwongen sfeer die de ongemengdheid met zich meebrengt is uniek en daardoor zeer kenmerkend voor de RVSV! Ze zitten samen met het RSC in 1 groot pand. Daarnaast zorgen gemengde borrelavonden, commissies & studentendiscotheek Bikini voor de balans!

   
 • R.S.V. Sanctus Laurentius
  Met ongeveer 1000 actieve leden is Laurentius de grootste gemengde vereniging in Rotterdam! De societeit Huesca ligt midden in Kralingen en naast een grote sociëteitszaal, een biljartzaal en een disco hebben ze hun eigen restaurant waar dagelijks tegen studentenprijzen gegeten kan worden. Laurentius is aangesloten bij het Allerheiligenconvent, het AHC.
   
 • Societas Studiosorum Reformatorum Roterodamensis - SSR-R
  Met een mooie societeit midden in de stad is SSR-R makkelijk bereikbaar. SSR-R heeft ongeveer 850 leden en kenmerkt zich door haar pluriformiteit, haar ongedwongen sfeer in combinatie met oude tradities en natuurlijk haar unieke disputenstructuur.
   
 • het Rotterdamsch Studenten Gezelschap - RSG
  Het Rotterdamsch Studenten Gezelschap is een gemengde studentenvereniging die bestaat sinds 1921 en zo'n 500 leden kent. Kenmerkend aan het RSG is de grote diversiteit aan mensen en de gelijkwaardigheid onder de leden. Jaarlijks worden er vele festivals georganiseerd, die toegankelijk zijn voor alle studenten.
   
 • Navigators Studentenvereniging Rotterdam - NSR
  NSR is met 265 leden de grootste christelijke studentenvereniging in Rotterdam. We willen meer zijn dan een vereniging met een christelijk sausje en daarom met elkaar nadenken over levensvragen die ons bezighouden en over de rol van het geloof in ons leven. NSR wordt daarnaast gekarakteriseerd door de kenmerkende activiteiten die bij een studentenvereniging horen zoals borrelavonden, feestjes, verenigingsweekenden en mooie tradities. Het middelpunt in het veelzijdige NSR leven is de sociëteit “Alveus Dei”. Midden in de stad, aan het Eendrachtsplein, monden alle activiteiten uit in een gezellige tijd aan de bar.