Laurentius

R.S.V. Sanctus Laurentius

Infirmeriestraat 6-8
010-4535777
E-mail bestuur@laurentius.nl
Internet www.laurentius.nl De Rotterdamse Studentenvereniging Sanctus Laurentius bestaat al sinds 1914 en is daarmee de oudste gemengde vereniging van Rotterdam.

Vanaf 1985 is Sanctus Laurentius gevestigd aan de Infirmiriestraat in een oude pillenfabriek. Naast een gezellige en sfeervolle plek is Laurentius het trefpunt voor leden om gezellig met elkaar een biertje te drinken of zich te ontplooien in commissies, sport en cultuur. Sociëteit Huesca is met haar grote kroonluchter en professionele mensa zeker de trots van elke Laurentiaan. Laurentius is gelegen in Kralingen waar zij veel verenigingshuizen heeft, hier wonen mensen uit verschillende jaarclubs gezellig samen.
De van oudsher katholieke vereniging is onderdeel van een verband van negen verenigingen. Deze zusterverenigingen organiseren het hele jaar door leuke activiteiten en mooie feestjes waar alle studenten van deze verenigingen altijd welkom zijn.

Er zijn vele redenen om lid te worden van Laurentius. De voornaamste redenen om lid te worden zijn het opdoen van sociale contacten en het ontwikkelen van jezelf. Hierbij valt te denken aan de ontwikkeling van een hobby of talent in een van de vele onderverenigingen. Daarnaast kunnen de leden veel organisatorische, bestuurlijke en financiële ervaringen opdoen, door het vervullen van een functie binnen verscheidene commissies.

Het hele jaar door valt er ontzettend veel te beleven. Kroegavonden, verschillende weken vol feesten, vakanties, sporttoernooien, culturele activiteiten en gala’s zorgen ervoor dat er op Laurentius altijd wat te beleven valt!