RSC

Studenten Sociëteit "Hermes"
Robert Baeldestraat 55
Tel. 010-4124880
E-mail info@hetrsc.nl
Internet www.hetrsc.nl

Het Rotterdamsch Studenten Corps is de oudste en enige ongemengde heren-studentenvereniging van Rotterdam. Het is het kloppende hart van de studentencultuur in Rotterdam.

Je gaat op kamers of doet dit in de loop van je studie. "Waar moet ik wonen? Is het een veilige buurt? Wat kost het?" zijn vragen die je jezelf gaat stellen. Het Rotterdamsch Studenten Corps heeft veel huizen waar jij, als aankomend lid, onderkomen kan vinden voor een aantrekkelijke prijs.

Sociëteit ‘Hermes’, gelegen in Rotterdam Kralingen en op vijf minuten lopen van de universiteit, vormt de grootste pijler van het verenigingsleven. Bijna alle activiteiten die georganiseerd worden vinden hier plaats. Sociëteit ‘Hermes’ beschikt onder andere over een borrelzaal, een bibliotheek en een eetzaal waar je een goed maal kunt nuttigen. Tevens biedt de sociëteit onderdak aan de eigen vernieuwde studentendiscotheek Bikini en de Rotterdamse Vrouwelijke Studenten Vereniging (RVSV).

Naast gezelligheid is er ook veel aandacht voor sport en cultuur. Binnen het Rotterdamsch Studenten Corps kan je de volgende sporten beoefenen: roeien, voetbal, schaken, golf, zeilen, tennis, hockey, rugby, cricket, bridge, paardrijden, ijshockey, duiken en autorally. Op het gebied van cultuur is er toneel, webdesign, fotografie en natuurlijk muziek en toneel. De Hermes House Band is hier het sprekende voorbeeld van. Regelmatig wordt de samenstelling van de Hermes House Band gewisseld zodat leden met muzikale ambities volop in de gelegenheid worden gesteld om in de schijnwerpers te staan.