RVSV

Sociëteit Mimosa
Willem Ruyslaan 131
Tel. 010-4135175 / 010-4146743
E-mail bestuur@rvsv.nl
Internet www.rvsv.nl

Je staat aan het begin van een nieuwe fase van je leven. Tijdens de Eurekaweek zul je kennismaken met alle aspecten die het studeren met zich meebrengt, zoals de universiteit, de stad, de mensen en natuurlijk de studentenverenigingen. In het studentencentrum Kralingen bevindt zich de Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging. De vereniging heeft 400 leden en bestaat al 89 jaar, daarmee is zij één van de oudste verenigingen van Rotterdam.

Het corporale karakter van onze vereniging leidt tot intensieve contacten met andere corporale verenigingen, waaronder ook het Rotterdamsch Studenten Corps. Samen met hen runnen wij de studentendiscotheek Bikini, die dankzij een nieuwe verbouwing er in de Eurekaweek als gloednieuw uitziet.
Bij de R.V.S.V. staat studie en zelfontplooiing hoog in het vaandel. Met club- of huisgenootjes ga je naar college of naar de bibliotheek om te studeren. Er zijn altijd ouderejaars die je helpen en sturen met het studeren om zo succesvol je studie te kunnen volgen.

De R.V.S.V. heeft heel veel verschillende commissies, die stuk voor stuk iets anders organiseren. Dit is de ideale manier om je zelf te ontplooien en veel te leren. Bovendien kun je sporten bij de vele gemengde onderverenigingen die de R.V.S.V. rijk is.

Rotterdam is een grote stad en het is belangrijk dat je je snel thuis voelt. Eén van de kenmerken van de R.V.S.V. is ook haar verenigingshuizen, 25 in totaal. Hier wonen meisjes van verschillende jaren. Kort gezegd, de R.V.S.V. biedt je volop mogelijkheden om alles uit je studententijd te halen.