Studieverenigingen

Alle faculteiten aan de Erasmus Universiteit hebben ieder een eigen studievereniging. Deze verenigingen hebben allemaal hun eigen activiteiten, kijk voor specifieke informatie op de site van jouw vereniging.

Lid worden van een studievereniging heeft veel voordelen. De verenigingen organiseren veel leuke, leerzame, studie-gerelateerde activiteiten: een bezoek aan de rechtbank of een interessant bedrijf, zoals Shell. Daarnaast worden er grote evenementen op de campus georganiseerd, maar ook gezellige borrels en feestjes. Bovendien krijg je bij veel verenigingen korting op je studieboeken, dus het lidmaatschapsgeld heb je er zo uit!

Af en toe worden er leuke reisjes georganiseerd. Bij veel verenigingen begint het al met een introductieweekend rondom de Eurekaweek; dé kans om alvast je studiegenoten te leren kennen. Later in het jaar worden er eerstejaars kennismakingsreizen, studiereizen of uitwisselingsreizen georganiseerd! Je kunt ervoor kiezen om actief lid te worden bij een studievereniging door samen met een commissie zelf een leuk evenement te organiseren of de jaarlijkse almanak te maken. Afgezien van de gezelligheid, is het ook ontzettend leerzaam! 

Naast dat je lid kan worden van een studentengezelligheidsvereniging of lekker kan sporten bij één van de sportverenigingen, heeft lidmaatschap van een studievereniging ook veel voordelen! Maak kennis met jouw studievereniging tijdens het introductieweekend of anders tijdens de facultaire opening op de dinsdag van de Eurekaweek!

Zie hieronder een overzicht van de faculteiten en voor meer informatie over de bijbehorende studieverenigingen: