Deelnemers

Wat is de Eurekaweek?

Je gaat een nieuwe studie beginnen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. EUREKA is een acroniem dat zich vertaalt in Erasmus Universiteit Rotterdam Eerstejaars Kennismakings Activiteiten. De Eurekaweek is ervoor om je hiermee op een zo goed mogelijke manier kennis te laten maken. De Eurekaweek kent een aantal pijlers waarop we het programma samenstellen, waardoor jij ervan verzekerd bent dat je na de Eurekaweek alle kennis bezit om het maximale uit je studententijd te halen. De dingen die centraal staan in de Eurekaweek zijn: de Erasmus Universiteit Rotterdam, je studie en studiegenoten, de studentenverenigingen, de faculteitsverenigingen, de sportverenigingen en natuurlijk de stad Rotterdam. De Eurekaweek is de allerbeste gelegenheid om op een vrijblijvende manier kennis te maken met al deze partijen.

Voorafgaand aan de Eurekaweek word je ingedeeld in groepjes van ongeveer 15 personen die allemaal dezelfde studie gaan doen als jij. Je zal begeleid worden door twee gidsen die ook van je eigen studie zijn. Met dit groepje zul je vier dagen lang het studentenleven in Rotterdam verkennen. Voor ontbijt, lunch en avondeten wordt gezorgd. Zo zal je iedere avond eten bij een van de studie-, sport- of studentenverenigingen. Slapen kun je doen in het sportgebouw van de universiteit of bij een van de verenigingen. De Eurekaweek zal plaatsvinden van 17 augustus t/m 20 augustus.

Let op: de Eurekaweek is geen ontgroeningsweek!

 

Voor wie wordt de Eurekaweek georganiseerd?

De Eurekaweek is de officiële introductieweek van de Erasmus Universiteit Rotterdam en is bedoeld voor alle aankomende studenten aan de EUR. Het maakt niet uit of je begint aan een bachelor, een pre-master of een masteropleiding: als je nieuw bent in Rotterdam, introduceren wij jou graag in het Rotterdamse studentenleven! Ook als je al enige tijd in Rotterdam woont, is het zeker belangrijk om aan de Eurekaweek deel te nemen. Je leert namelijk niet alleen de stad kennen, maar ook je nieuwe studie(genoten), studentenverenigingen en sportverenigingen. Bovendien krijg je gedurende de week veel informatie die van pas kan komen tijdens je studie. Wij houden bij de indeling van de groepjes rekening met je studierichting en in welke studiefase je zit.

 

Waarom meedoen aan de Eurekaweek?

De belangrijkste reden om mee te doen aan de Eurekaweek is de kennismaking met alle aspecten van de universiteit, je studie en het studentenleven. Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke redenen waarom je deze week niet mag missen:

 

  • Je maakt kennis met je medestudenten

Uit eigen ervaring weten we dat in de Eurekaweek vriendschappen ontstaan die je hele studie (en daarna) blijven bestaan. Daarnaast is het altijd handig om medestudenten te leren kennen voordat je in de grote collegezaal zit!

 

  • Je leert de universiteit kennen

De universiteit heeft jou als student veel te bieden. Tijdens de Eurekaweek leer je de campus en al haar mogelijkheden kennen, maar ook de plekken waar je tijdens je studie vaak zult komen. 

 

  • Je maakt kennis met de stad Rotterdam

Zowel overdag als in de avond zul je uitgebreid rondgeleid worden door Rotterdam. Ook wanneer je uit de omgeving van Rotterdam komt, zorgen wij ervoor dat je plekken te zien krijgt die je nog niet kent! 

 

  • Je kunt vier dagen lang een leuk dag- en avond programma volgen

Overdag zijn er genoeg activiteiten voor jou en je groepje om aan deel te nemen en met alle verschillende programma onderdelen is er voor ieder wat wils. 's Avonds organiseren wij eerst onze eigen feesten en na het avondprogramma wordt er gefeest bij de studentenverenigingen van Rotterdam, dit zijn plekken waar je normaal niet kunt komen.

 

Meer weten?

Wil je nog meer weten over waar je kan slapen tijdens de week, hoe je je kan inschrijven, of wil je iets anders te weten komen, lees dan eens de FAQ of neem met ons contact op.

 

Stay in touch!

Blijf up-to-date over de belangrijke zaken rondom de Eurekaweek via onze social media en praat mee over de Eurekaweek via #Eurekaweek op Facebook en Instagram!

Facebook: www.facebook.com/eurekaweekEUR

Instagram: www.instagram.com/eurekaweek

Lix

Your all-in-one study app!

Pre-signup HERE