Slapen

Gezien het intensieve avond- en nachtprogramma wordt een slaapplaats in Rotterdam sterk aanbevolen. Er zijn drie plaatsen waar je tijdens de Eurekaweek kunt slapen:

  • Op de campus van de Universiteit

  • In een huis van een van de studentengezelligheids- of sportverenigingen

  • Thuis of bij familie

 

Slapen op de campus

Als je voor een slaapplek op de campus kiest, kun je tijdens de gehele Eurekaweek slapen in de sporthal op de campus van de Erasmus Universiteit, locatie Woudestein. Je kunt je hiervoor opgeven bij je inschrijving voor de Eurekaweek. Hiervoor zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in als je op de campus wil slapen. 

Let op: de ruimtes worden overdag gewoon gebruikt, wat inhoudt dat je de zaal voor 10.00 uur zult moeten verlaten. 

 

Slapen in een studentenhuis

Tijdens de Eurekaweek is het mogelijk om te slapen in een studentenhuis van een van de studentenverenigingen. Ben je benieuwd hoe het er in een echt studentenhuis aan toe gaat? De studentengezelligheidsverenigingen Laurentius, NSR, RSC/RVSVRSG en SSR bieden hun huizen aan om in te slapen tijdens de week. Kijk op de website van de Rotterdamse Kamer van Verenigingen - de overkoepelende organisatie van alle vereningen - voor een slaapplek in een studentenhuis. Ook is er de mogelijkheid te overnachten bij een van de leden van roeivereniging Skadi. Slapen in een verenigingshuis betekent niet dat je lid hoeft te worden van een vereniging!

Mocht je je willen inschrijven om in een verenigingshuis te slapen, schrijf je dan voor de Eurekaweek in exclusief overnachting en regel je overnachting zelf via een van de studentenverenigingen.

 

Thuis of bij familie slapen

Uiteraard kan je ook thuis slapen als je dat liever doet. Wel is het zo dat de studentengezelligheidsverenigingen een avondprogramma organiseren dat pas later op de avond begint. Dit is dé manier om te kijken of er een vereniging bij zit die jou aanspreekt en om gezellig mee te feesten. Als je dit niet wil missen, kun je beter op de Universiteit of op een logeeradres in Rotterdam slapen.