Goede Doel Eurekaweek 2020
Creating opportunities worldwide

Maatschappelijke betrokkenheid

Edukans X Correctbook

Duurzame lesmaterialen

Dit najaar start een uniek project om het onderwijs in Ethiopië, Malawi, Kenia, Oeganda en Ghana te verbeteren. 400.000 basisschoolkinderen daar krijgen een Correctbook; een schrift met herbruikbare pagina’s en pennen met uitwisbare inkt.

De schriften gaan de hele basisschooltijd mee. Heel duurzaam dus! Met de Correctbooks lossen we niet alleen het gebrek aan schoolmateriaal op; het is ook een middel om beter les te geven. Edukans traint docenten om kinderen met Correctbook actief te betrekken bij de lessen, zodat zij er veel meer van opsteken. Doordat je de pagina’s steeds kunt hergebruiken, hebben de kinderen eindeloos de mogelijkheid om te oefenen, fouten te maken en te leren.

"Teken 5 bomen in je Correctbook," zegt juf Patience. Meteen beginnen haar leerlingen fanatiek te tekenen. "Wis er nu 3 uit. Hoeveel bomen heb je over?" De rekenlessen van juf Patience waren nog nooit zo effectief. "Dankzij de Correctbooks durven de kinderen fouten te maken en out-of-the-box te schetsen; enorm goed voor hun motivatie en om zelfstandig te leren denken!"

De Correctbooks worden in Afrika geproduceerd en zijn gemaakt van duurzaam materiaal dat lang meegaat.

Voor € 10 geef je een kind een Correctbook en pen.

Helpen jullie in de Eurekaweek mee om 1000 kinderen te voorzien van duurzame lesmaterialen?

*SMS EDUKANS naar 4004 of klik hieronder om QR Code te scannen:

Edukans x Eurekaweek 2020

Edukans - Active Teaching & Learning met Correctbook

Goede doel – Edukans x Eurekaweek

Een kind dat leert, is een kind met kansen. Maar wereldwijd gaan 258 miljoen kinderen & jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan kwalitatief goed onderwijs, want wat je op school leert is voor altijd!

Stay in touch!

Blijf up-to-date over de belangrijke zaken rondom Edukans via hun social media en praat mee over Edukans tijdens de Eurekaweek via #Edukans op Facebook en Instagram!

Blijf op de hoogte via Instragram!