Student zijn, wat is dat?

Naast studeren is er op de Erasmus Universiteit en in de stad Rotterdam nog veel meer te zien en te beleven. Student zijn gaat ook om meer dan in de boeken zitten. Je studententijd wordt immers niet voor niets gezien als de mooiste periode van je leven.

Op dit gedeelte van de site vind je allerlei informatie over je studie, de stad Rotterdam en het studentenleven. Dit zijn voor jou de handvatten om van je studententijd inderdaad de mooiste periode van je leven te maken.

Word lid!

Zoals gezegd is student zijn meer dan alleen studeren, dit blijkt wel uit de rijke cultuur die het studentenleven in het algemeen kent. Er zijn verschillende verenigingen aan de Erasmus Universiteit waarvan je lid kunt worden. Zo zijn er de gezelligheidsverenigingen, studieverenigingen, sportverenigingen en cultuurverenigingen.

De studentengezelligheidsverenigingen zijn vooral gericht op het opdoen van meer sociale contacten; in een korte tijd maak je heel veel nieuwe vrienden. Iedere studentenvereniging kent zijn eigen cultuur, regels en rituelen. De Eurekaweek is dan ook het moment om de verschillende verenigigen beter te leren kennen.

De studieverenigingen zijn verenigingen gebonden aan de faculteit waaraan je studeert. De studieverenigingen zijn dus alleen toegankelijk voor studenten van dezelfde faculteit. Actief zijn bij een studievereniging is dus de ideale manier om kennis te maken met mensen van je studie, die je vaak in college zit. Vaak kun je via je studievereniging goedkoper studieboeken kopen en worden er vaak studiereizen en borrels georganiseerd.

Bij de sportverenigingen staat sport centraal. Het is erg belangrijk om na het studeren je overtollige energie te gebruiken om je lichamelijke gezondheid op peil te houden. Wanneer je de hele dag achter een computer of in de boeken zit, schiet dat er immers wel eens bij in. Een gezond lichaam zorgt ook voor een gezonde geest en betere studieresultaten! De EUR kent meer dan 25 verschillende sportverenigingen, dus er is voor ieder wat wils.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal cultuurverenigingen die aangesloten zijn bij Erasmus Cultuur, zoals een aantal dansverenigingen, een studentenorkesten en een studentenkoor. Ook organiseert Erasmus Cultuur een serie workshops om te leren hoe je een instrument bespeelt.

Kortom, het is niet alleen erg gezellig, maar ook zeker een toegevoegde waarde om ergens lid te worden. Het zorgt voor persoonlijke ontwikkeling en uitdagingen naast je studie.    

Prijsvergelijken.nl

Vergelijk internet voor je studentenhuis

Internet vergelijken

Mind the Gap – Academic English for Prospective Students

Leiden University

Academic English for Prospective Students