Hulpverlening

Alarmnummers

Algemeen: tel. 112
Geen spoed, wel politie: tel. 0900-8844

Huisarts en tandarts

Studeren in een andere stad betekent in sommige gevallen ook wonen in die stad. Voor zo’n verhuizing moeten veel zaken geregeld worden.
De huisarts en de tandarts worden door veel studenten vergeten. Bij verhuizing naar een andere wijk, regio of stad dien je zelf te zorgen voor inschrijving bij een nieuwe lokale huisarts en tandarts. Veel studenten die in Rotterdam gaan wonen ondervinden hierbij moeilijkheden. Het is daarom van belang dat je je huisarts en tandarts in de woonplaats van je ouders aanhoudt tot het moment dat je een nieuwe huisarts en tandarts gevonden hebt.

Huisartsinfo

De website Huisartsinfo heeft door middel van de functie 'uitgebreid zoeken' de mogelijkheid om de voor nieuwe patiënten geopende huisartspraktijken weer te geven. Vul in het zoekscherm Rotterdam als plaats in, bij categorie 'Eerste Lijn' en bij groep 'Huisartsenpraktijk'. Vink het vakje bij 'Geopend voor nieuwe patiënten' aan. Er verschijnt een actuele lijst met namen en adressen van huisartsen bij jou in de buurt.

Geen BSN

Ben je niet in het bezit van een Burger Service Nummer (BSN)? Je kunt dan alleen tegen het passantentarief bij een huisarts terecht. Kies er een uit de lijst van 'Studentenartsen Rotterdam'

GGD Gezondheidslijn

Iedereen heeft wel eens vragen over gezondheid en deze kunnen heel uiteenlopend zijn. De medewerkers van de Gezondheidslijn verwijzen de beller naar een organisatie die het antwoord op de vraag heeft of die hulp biedt die hij of zij zoekt.
De Gezondheidslijn is op alle werkdagen bereikbaar van 09.00 - 13.00 uur, tel. 010-433 9966

Studentenbegeleiding

Je kunt altijd terecht bij een studieadviseur met vragen of problemen gerelateerd aan je studie of waarvan je denkt dat een studieadviseur op de hoogte moet zijn. Over studentenbegeleiding kun je hier meer lezen.