RSG

Haringvliet 94
Tel. 010-4118316
E-mail info@hetRSG.nl 
Internet www.hetRSG.nl

Het Rotterdamsch Studenten Gezelschap is een gemengde studentengezelligheidsvereniging met zo’n 500 leden en is ruim 90 jaar geleden opgericht. Als je R.S.G. en haar leden bekijkt, valt één ding meteen op: de grote diversiteit aan mensen. Je vindt bij ons veel verschillende studenten, maar ze delen allemaal hetzelfde motto: vrijheid, gelijkheid en diversiteit. Er is geen onderscheid qua rechten voor eerste- en ouderejaars leden. R.S.G. kent dus ook geen ontgroening, maar een gezellige kennismakingstijd waarin het leren kennen van de vereniging en de mede-eerstejaars en de vereniging centraal staat.

Naast de dagelijkse sociëteitsavonden in ons monumentale pand aan het Haringvliet bij de Oude Haven, biedt R.S.G. ook vele mogelijkheden om actief te worden en mee te werken aan het runnen van je eigen vereniging. Zo zijn er onder andere de door R.S.G.-leden georganiseerde “open” themafestivals zoals Entrez, Cultuurkuur, Jukebox en Cinemagie die voor alle studenten toegankelijk zijn.

R.S.G. nog tientallen andere commissies waarin je vanaf je eerste jaar al actief kunt deelnemen. Zo kun je bijvoorbeeld tappen, is er de activiteitencommissie, de kookcommissie die elke dag voor maar €3,50 een drie-gangenmaaltijd verzorgt en nog vele andere commissies die de vereniging draaiende houden.
R.S.G. kent disputen, families, subverenigingen en vriendengroepen. Hiervan is lid worden vrijblijvend. Subverenigingen kenmerken zich door een gezamenlijke hobby of interesse, hierbij kan je denken aan zaalvoetbal, hockey of toneel.

RSG biedt vele mogelijkheden, maar verplicht je tot bijna niets en is dus prima te combineren met je studie. Jij bepaalt geheel de invulling van je lidmaatschap: van af en toe een avond feesten tot het doen van allerlei commissies.