Cultuur

De stad Rotterdam is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een van de meest prikkelende cultuursteden van Nederland met een rijk aanbod aan musea, theaters, muziekpodia, galeries en festivals. Heb je naast je studie een interesse voor kunst en cultuur, dan ben je hier aan het juiste adres. 

De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een ruim pakket voor mensen die breder geïnteresseerd zijn. Studium Generale en Kunstzaken geven je de mogelijkheid actief of passief te genieten van podium- en beeldende kunst, lezingen en workshops.

 

Studium Generale

Studium Generale maakt onderdeel uit van de Erasmus Universiteit Rotterdam en organiseert het hele jaar door wetenschappelijke, maatschappelijke en culturele programma's. Het programma bestaat uit lezingen en debatten, een maandelijkse talkshow, culturele en wetenschappelijke evenementen en een breed aanbod aan culturele cursussen en voorstellingen. Begeef je je graag in het culturele uitgaansleven van Rotterdam, neem je graag actief deel aan cursussen en workshops of verdiep je je graag in actuele onderwerpen die niet alleen met je eigen opleiding te maken hebben? Voor verdieping op academisch en maatschappelijk vlak en een breed cultureel aanbod ben je bij Studium Generale aan het juiste adres.

 

Culturele verenigingen

Erasmus Dance Society

Erasmus Dance Society (EDS) is de stijldansvereniging van de EUR en heeft 100 leden. Lessen kun je volgen op je eigen niveau en vinden plaats op de EUR. Een danspartner kan je zelf meenemen, maar dat hoeft zeker niet. Naast de danslessen organiseert EDS tal van andere gezellige en sociale activiteiten.
Lijkt het je wat? Kom een keer kijken of meedansen.

Rotterdams Studenten Orkest 

Het Rotterdams Studenten Orkest is een symfonieorkest voor studenten uit Rotterdam en omstreken. Je komt bij ons terecht in een omgeving met andere enthousiaste en muzikale (internationale) studenten die samen prachtige muziek spelen maar ook een hechte groep zijn, waarin gezelligheid, ambitie en talent de basis vormen. Lijkt het je leuk? Kom een keer kijken of meespelen!

Rotterdamsch Schoon 

Hou je van zingen en gezelligheid? Dan is het Erasmus Studentenkoor iets voor jou! Dit meidenkoor bestaat uit ongeveer 20 studenten en zingt sinds vijf jaar onder leiding van dirigent Robert Verheul. Op dit moment concentreert het koor zich voornamelijk op soul, pop, rock en folkrock. Iedere woensdagavond wordt er van 19.45 tot 21.45 gerepeteerd. Je bent altijd welkom om mee te zingen.

Studententoneelvereniging RISK

RISK is de enige onafhankelijke studententoneelvereniging van Rotterdam en bestaat uit drie speelgroepen onder leiding van professionele regisseurs. Alle groepen werken gedurende het jaar aan een eigen voorstellingsweekend in theater ’t Kapelletje. RISK repeteert een avond per week. Naast toneel is er ook tijd voor gezelligheid, zowel na de repetities in de kroeg, als op het jaarlijkse RISK weekend, of bij gezamenlijk bezoek aan theatervoorstellingen. Kom kijken bij de open repetitie in september!

Let op: lid worden kan alleen tijdens de open repetities in september!

WildE

WildE is de derste internationale studententheatervereniging van de Erasmus Universiteit.