Erasmus School of Economics

Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR)

De EFR stelt zich ten doel de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen. Hiertoe organiseert de EFR jaarlijks een aantal activiteiten waaronder de Business Week, de Eurotour en het introductieweekend. Ook geeft zij acht maal per jaar het magazine Eclaire uit, dat aan alle studenten, verbonden aan de Erasmus School of Economics, wordt verstuurd. Daarnaast is de EFR gelieerd aan tien studieverenigingen die allen activiteiten organiseren die verband houden met een verschillende afstudeerrichting.

Een jaar actief zijn bij de EFR biedt een gezellige en zeer professionele manier van werken waarbij je ervaring opdoet op zeer uiteenlopende gebieden. Daarnaast leer je een heleboel tijdens de trainingen die door bedrijven voor EFR-actieven worden georganiseerd.

Speciaal voor aankomende propedeusestudenten organiseert de EFR het introductieweekend. Dit weekend vindt plaats vlak vóór de Eurekaweek. Het introductieweekend van de EFR biedt de aankomende studenten de kans om op een leuke en gezellige manier kennis te maken met het studentenleven en alvast wat gezichten te leren kennen aan het begin van de Eurekaweek.
Via de site kun je, met korting, studieboeken bestellen.

Kamer CB-03
Tel. 010-4081146
E-mail info@efr.nl
Internet www.efr.nl

Faculty Association Econometrics & Operations Research (FAECTOR)

FAECTOR is de faculteitsvereniging aan de Erasmus School of Economics, die zich sinds 1966 inzet voor hoofdzakelijk studenten econometrie. FAECTOR heeft als doel de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen, studenten econometrie in contact te brengen met elkaar en met bedrijven.

Wat heeft FAECTOR jou, als eerstejaars student econometrie, te bieden? Allereerst organiseert FAECTOR gedurende de week vóór de Eurekaweek, ‘PINKWIN’, een introductiekamp voor aankomende studenten econometrie. Op dit kamp kan je op een gezellige manier kennismaken met je toekomstige medestudenten.

Wat bedrijfs- en studiegerelateerde activiteiten betreft, kun je bij FAECTOR denken aan een reis naar de inversteringsbanken in Londen en een studieproject naar een land in een een ander continent. Verder zijn er nog de borrellezingen, inhousedagen, de Landelijke Econometristen Dag en verschillende trainingsdagen. Tevens verzorgt FAECTOR gastcolleges en excursies voor sommige onderdelen van je studie. Sociale activiteiten staan ook hoog in het vaandel bij FAECTOR: borrels, feesten, een gala, de stedentrip en veel verschillende toernooien , zoals voetbal, beer pong en poker.

Als lid van FAECTOR kan je het verenigingsblad de "Estimator" online lezen en ontvang je een almanak met alle FAECTOR– leden erin. Je krijgt daarnaast 10% korting op de aanschaf van je studieboeken via FAECTOR. Kortom: FAECTOR is de perfecte aanvulling op je studie!

Kamer H10-05
Tel. 010-4081439
E-mail info@faector.nl
Internet www.faector.nl

In Duplo

In Duplo is de vereniging voor mr. drs.-studenten. Sinds het jaar 2000 zet In Duplo zich als studievereniging in voor het belang van de mr. drs.-student. In zeer korte tijd heeft een aantal mr.drs.-studenten een sterke basis opgebouwd door het opzetten van tal van formele activiteiten, waarbij telkens weer het raakvlak tussen economie en recht naar voren komt. Gecombineerd met de vele informele activiteiten is In Duplo een vereniging voor alle zes jaarlagen die het mr. drs.-programma kent. 

Voor de eerstejaars studenten biedt In Duplo mogelijkheden om een sociaal netwerk op te bouwen. De kennismakingsreis en de eerstejaarsactiviteit zijn gezellige activiteiten waarbij eerstejaars hun studiegenoten beter kunnen leren kennen.  De kennismakingsreis, die de eerstejaars naar plekken als Luxemburg, Brussel en Antwerpen brengt, heeft bovendien altijd een formeel element. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het Europees Parlement. Voor de ouderejaars studenten vormt In Duplo een schakel tussen de student en het bedrijfsleven.

Verschillende bedrijfsbezoeken worden afgelegd, maar ook zelf organiseert In Duplo activiteiten. Afgelopen jaar zijn dit bijvoorbeeld het Advocatendiner, de Golfclinic, het M&A Talent Congress en nog veel meer geweest. Hoogtepunt vormt de studiereis. Internationale bestemmingen zoals Toronto, Washington D.C., New York City en Hong Kong worden bezocht door een groep gemotiveerde studenten.In Duplo biedt de veelzijdige mr. drs.-student kortom veel mogelijkheden om zich te ontplooien. Wanneer jij je inschrijft bij In Duplo ben je tevens lid van zowel de EFR als de JFR.

Kamer H16-20
Tel. 010-4088661
E-mail info@induplo.nl
Internet www.induplo.nl

R.F.V. Christiaanse-Taxateur

De ‘Rotterdamse Fiscalisten Vereniging Christiaanse-Taxateur’ is dé studievereniging voor bachelor en masterstudenten Fiscale Economie (Erasmus School of Economics) en Fiscaal Recht (Erasmus School of Law). R.F.V. Christiaanse-Taxateur heeft ongeveer 700 leden, waarvan 40 leden die actief zijn in commissies. Hiermee is de R.F.V. Christiaanse-Taxateur de grootste fiscale studievereniging van Nederland.

De R.F.V. Christiaanse-Taxateur biedt studenten de mogelijkheid om in contact te komen met medestudenten en een groot aantal toekomstige werkgevers uit de fiscale praktijk. Dit wordt aangeboden in de vorm van verschillende activiteiten voor zowel bachelor- als masterstudenten en wordt georganiseerd door verschillende commissies. De grootste activiteit met bedrijven is de ‘Fiscale Bedrijvendag’. Gedurende de Fiscale Bedrijvendag kunnen studenten hun carrièremogelijkheden verkennen door workshops, bedrijfspresentaties, informele recruitmentactiviteiten en een bedrijvendiner.

Elk jaar kunnen studenten solliciteren om mee te gaan op studiereis. Onder meer Kuala Lumpur, Dubai, New York en Delhi zijn de afgelopen jaren bezocht. De studiereis bestaat uit een onderzoek op het gebied van internationaal belastingrecht, bedrijfsbezoeken en een aantal informele activiteiten. De R.F.V. Christiaanse-Taxateur heeft ook haar eigen tijdschrift, ‘De Aanslag’, dat vier keer per jaar uitkomt. De Aanslag biedt actuele informatie over de activiteiten van de vereniging, interviews met mensen uit de fiscale praktijk, docenten en studenten en artikelen over actuele ontwikkelingen op het gebied van de fiscaliteit. De R.F.V. Christiaanse-Taxateur biedt bovendien een korting op studieboeken. In 2014 zal R.F.V. Christiaanse-Taxateur voor het eerst een evenement rond Prinsjesdag organiseren. Dit wordt een groots spektakel, dat je absoluut niet mag missen!

Kamer: H13-11
Tel. 010-4081469
E-mail bestuur@christiaanse-taxateur.nl
Website www.christiaanse-taxateur.nl

FSR

De Financiële Studievereniging Rotterdam (FSR) is een studievereniging die zich richt op studenten in de richting van (Quantitative) Finance, Accounting en Control aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Met een ledenbestand van ruim 2000 studenten is de FSR de grootste onafhankelijke studievereniging van de Erasmus Universiteit. De FSR heeft als doel een brug te slaan tussen theorie en praktijk. Om dit te bereiken probeert de FSR geschikte studenten met passende bedrijven in contact te brengen via het organiseren van diverse activiteiten voor haar leden in samenwerking met het bedrijfsleven. Hierbij valt te denken aan prestigieuze evenementen als de International Banking Cycle, het International Research Project, de Investment Week, de Female Business Tour en de European Finance Tour. Daarnaast organiseert de FSR ook diverse activiteiten met een andere focus: de Valuation, Big 4 Cycle, Multinational Battle en de Asset Management Tour. Tevens organiseert de FSR andere activiteiten die bijdragen aan de algemene ontwikkeling van haar leden in de vorm van workshops, gastcolleges en masterclasses. De FSR heeft sterke relaties met zowel haar partners op de universiteit als in het bedrijfsleven. Zij maken het mogelijk dat alle activiteiten inhoudelijk sterk en van goede kwaliteit zijn. Daarom wordt er veel waarde gehecht aan het onderhouden en verder uitbreiden van deze relaties met partners.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.FSR.nl.

MAEUR

The Marketing Association EUR (MAEUR) is the official study association for the Marketing Masters of both the RSM and ESE, but provides services for all students interested in marketing. We aim to prepare students as best as possible for their future careers through our three pillars: networking, learning and socializing.

We do this by organizing events such as the Marketing Conference, case competitions such as the Clash of the Marketers, the Advertising Day, the Speeddating event as well as trainings, in-house days and international research projects. This, next to our monthly social drinks, skip trip and interfaculty gala will make sure you are not only ready for whichever job or internship you will start after your time at university, you will also have significantly expanded you professional and social network for the years to come. Because of our close connection with both the ESE and RSM we are also able to provide you with a wide array of university-related events such as the kick-offs at the beginning of the year, several guests lectures and extra points for specific courses if you visit our events.

If you’re up for a challenge and want to improve your management skills you can apply to become an active members. This means you will be organizing one of our events – ranging from 50 to  30 participants – with the rest of your committee; the perfect opportunity to gain some practical experience in project management.

Room: H15-26
T: 010-4081838
E: info@maeur.nl
W: www.maeur.nl