Erasmus School of Law

De Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam

De JFR is dé studievereniging voor rechtenstudenten aan de Erasmus School of Law. Met ruim 3000 leden is de JFR één van de grootste juridische studieverenigingen van Nederland. Onze studievereniging is er voor jou als rechtenstudent: sinds jaar en dag organiseren wij voor onze leden diverse formele en informele activiteiten die een juridische grondslag hebben. Ons doel is dan ook een brug tussen theorie – gedoceerd in de collegebanken – en de praktijk – beoefend in de ‘echte’ wereld – te slaan. Zo organiseert de JFR mede met de ESL een minor, maar ook congressen met diverse sprekers, (buitenlandse) excursies en het grootste juridische studentencongres van de Benelux: de Meesterweek!

Ondanks het feit dat de JFR probeert de studie levendig te maken, is er ook veel ruimte voor socializen. De JFR organiseert maandelijks een borrel, waar alle leden gratis een drankje kunnen komen drinken. Daarnaast organiseert de JFR jaarlijks ook twee spetterende feesten! Tevens kan je bij de JFR ook terecht voor studieondersteuning. Zo bieden we verschillende tentamentrainingen aan en ook kun je op onze website terecht voor samenvattingen over de tentamenstof.

Sinds 2012 is de Fiat Justitia, ons professioneel juridische blad, helemaal digitaal gegaan en kan je voor verdieping, discussie en alle juridische nieuws terecht op www.fiatjustitia.nl. Tot slot ontvang je ook nog eenmaal per jaar de Meesterweekeditie van de Fiat Justitia bij je thuis.

Alle activiteiten worden georganiseerd door commissies. Deze bestaan uit een groep enthousiaste studenten, die onder leiding van een bestuurslid gezamenlijk alle activiteiten organiseren. Gedurende het jaar beloont de JFR haar actieve leden, uit blijk van waardering voor hun inzet. Dit gebeurt onder meer met het uitdelen van JFR-truien, het organiseren van speciale uitjes, het chique kerstdiner en als klap op de vuurpijl een actievenweekend, afgelopen jaar met Antwerpen als bestemming!

Wil jij ook komend jaar een commissie doen of wil je meer informatie over alle commissies van de JFR? Kijk onder het kopje "Commissies"  op www.jfr.nl en houd de site en onze social media in de gaten. De JFR heeft op de campus in het V Building ook een eigen bestuurskamer, genaamd ‘de Shop’ (VB-24). Hier kun je met al je vragen terecht. Ook kun je hier koffie bij ons drinken, een boekje lezen of TV kijken.

Dus schroom niet en stap eens binnen!

Twitter: @JFRtweets

Kamer VB-24
Tel. 010-4081794
E-mail info@jfr.nl
Internet www.jfr.nl

Criminologie In Actie (CIA)

Wanneer je begint met studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heb je vele mogelijkheden om contacten op te doen. Studievereniging Criminologie In Actie (CIA) is er speciaal voor de (aankomende) Criminologie student(e).

Als studievereniging geeft CIA meer inhoud aan de studie Criminologie. CIA wil een belangrijke rol spelen in het studentenleven van de Rotterdams Criminologiestudent(e). Dit bereikt zij door haar verschillende doeleinden ieder jaar weer te verwezenlijken.

Je moet dan met name denken aan het organiseren van studiegerelateerde activiteiten (lezingen, symposia, excursies, studiereizen en workshops), om zo Criminologiestudenten met elkaar en met de vakgroep en externe Criminologen in contact te brengen. Ook organiseert CIA ontspannende activiteiten zoals feesten, filmavonden en borrels voor de informele contacten tussen Criminologiestudenten. CIA geeft 4 à 5 keer per jaar het CIA-magazine uit en jaarlijks een almanak. Verder kun je als CIA-lid met korting je studieboeken kopen.

Kortom: CIA probeert de studie Criminologie voor haar leden meer diepgang te geven en laat je genieten van je studententijd!

Je kunt lid worden van CIA als gewoon, kosteloos of buitengewoon lid. Wanneer je Criminologiestudent(e) aan de EUR bent en nog geen lid bent van de JFR (Juridische Faculteitsvereniging Rotterdam) kun je voor 16 euro lid worden van CIA; je bent dan automatisch lid van de JFR. Wanneer je al wel lid bent van de JFR dan kun je gratis lid worden van CIA en wanneer je geen Criminologie studeert of niet aan de EUR dan kan je voor 12 euro buitengewoon lid worden van CIA.

Kamer L04-39
Tel. 010-4081873
E-mail info@svcia.nl
Internet www.svcia.nl

In Duplo

In Duplo is de vereniging voor mr. drs.-studenten. Sinds het jaar 2000 zet In Duplo zich als studievereniging in voor het belang van de mr. drs.-student. In zeer korte tijd heeft een aantal mr.drs.-studenten een sterke basis opgebouwd door het opzetten van tal van formele activiteiten, waarbij telkens weer het raakvlak tussen economie en recht naar voren komt. Gecombineerd met de vele informele activiteiten is In Duplo een vereniging voor alle zes jaarlagen die het mr. drs.-programma kent. 

Voor de eerstejaars studenten biedt In Duplo mogelijkheden om een sociaal netwerk op te bouwen. De kennismakingsreis en de eerstejaarsactiviteit zijn gezellige activiteiten waarbij eerstejaars hun studiegenoten beter kunnen leren kennen.  De kennismakingsreis, die de eerstejaars naar plekken als Luxemburg, Brussel en Antwerpen brengt, heeft bovendien altijd een formeel element. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan het Europees Parlement. Voor de ouderejaars studenten vormt In Duplo een schakel tussen de student en het bedrijfsleven.

Verschillende bedrijfsbezoeken worden afgelegd, maar ook zelf organiseert In Duplo activiteiten. Afgelopen jaar zijn dit bijvoorbeeld het Advocatendiner, de Golfclinic, het M&A Talent Congress en nog veel meer geweest. Hoogtepunt vormt de studiereis. Internationale bestemmingen zoals Toronto, Washington D.C., New York City en Hong Kong worden bezocht door een groep gemotiveerde studenten.In Duplo biedt de veelzijdige mr. drs.-student kortom veel mogelijkheden om zich te ontplooien. Wanneer jij je inschrijft bij In Duplo ben je tevens lid van zowel de EFR als de JFR.

Kamer H16-20
Tel. 010-4088661
E-mail info@induplo.nl
Internet www.induplo.nl

R.F.V. Christiaanse-Taxateur

De ‘Rotterdamse Fiscalisten Vereniging Christiaanse-Taxateur’ is dé studievereniging voor bachelor en masterstudenten Fiscale Economie (Erasmus School of Economics) en Fiscaal Recht (Erasmus School of Law). R.F.V. Christiaanse-Taxateur heeft ongeveer 700 leden, waarvan 40 leden die actief zijn in commissies. Hiermee is de R.F.V. Christiaanse-Taxateur de grootste fiscale studievereniging van Nederland.

De R.F.V. Christiaanse-Taxateur biedt studenten de mogelijkheid om in contact te komen met medestudenten en een groot aantal toekomstige werkgevers uit de fiscale praktijk. Dit wordt aangeboden in de vorm van verschillende activiteiten voor zowel bachelor- als masterstudenten en wordt georganiseerd door verschillende commissies. De grootste activiteit met bedrijven is de ‘Fiscale Bedrijvendag’. Gedurende de Fiscale Bedrijvendag kunnen studenten hun carrièremogelijkheden verkennen door workshops, bedrijfspresentaties, informele recruitmentactiviteiten en een bedrijvendiner.

Elk jaar kunnen studenten solliciteren om mee te gaan op studiereis. Onder meer Kuala Lumpur, Dubai, New York en Delhi zijn de afgelopen jaren bezocht. De studiereis bestaat uit een onderzoek op het gebied van internationaal belastingrecht, bedrijfsbezoeken en een aantal informele activiteiten. De R.F.V. Christiaanse-Taxateur heeft ook haar eigen tijdschrift, ‘De Aanslag’, dat vier keer per jaar uitkomt. De Aanslag biedt actuele informatie over de activiteiten van de vereniging, interviews met mensen uit de fiscale praktijk, docenten en studenten en artikelen over actuele ontwikkelingen op het gebied van de fiscaliteit. De R.F.V. Christiaanse-Taxateur biedt bovendien een korting op studieboeken. In 2014 zal R.F.V. Christiaanse-Taxateur voor het eerst een evenement rond Prinsjesdag organiseren. Dit wordt een groots spektakel, dat je absoluut niet mag missen!

Kamer: H13-11
Tel. 010-4081469
E-mail bestuur@christiaanse-taxateur.nl  
Website www.christiaanse-taxateur.nl