Ouders

De Eurekaweek is de officiële introductieweek van Erasmus Universiteit Rotterdam. De Eurekaweek is dus geen ontgroening. Uw zoon/dochter gaat een nieuwe studie beginnen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zeker als eerstejaars student is hij/zij dan nog bijna geheel onbekend met het studentenleven in Rotterdam. De Eurekaweek is ervoor om uw kind hiermee op een zo goed mogelijke manier kennis te laten maken.

De Eurekaweek organiseert een programma van maandag 17 augustus t/m donderdag 20augustus. Het officiële programma begint dagelijks om 10.30 uur en eindigt om 23.00 uur. Na 23.00 uur beginnen de feesten bij de studentengezelligheidsverenigingen. Tijdens de Eurekaweek worden verschillende activiteiten georganiseerd, waarbij de Erasmus Universiteit Rotterdam, de studentenverenigingen, de sportverenigingen, de faculteitsverenigingen, studeren, studiegenoten en natuurlijk de stad Rotterdam centraal staan. Het is gewenst dat uw kind meedoet aan alle programmaonderdelen van de Eurekaweek, omdat dit de beste manier is om kennis op te doen over het studeren aan de EUR.

Voorafgaand aan de Eurekaweek wordt uw zoon/dochter ingedeeld in een groepje van circa 15 studenten die allemaal dezelfde studie gaan doen. Zij zullen begeleid worden door twee gidsen die ook van dezelfde studie zijn. Met dit groepje zullen ze vier dagen lang het studentenleven in Rotterdam verkennen. Voor ontbijt, lunch en avondeten wordt gezorgd; zo zal iedere avond gegeten worden bij een van de studie-, sport- of studentenverenigingen. Is uw kind niet in de gelegenheid om 's avonds thuis te komen? In dat geval kan hij/zij slapen in het sportgebouw of bij een van de verenigingen.

De organisatie van de Eurekaweek week ligt in handen van het Eurekaweekbestuur, dat bestaat uit acht studenten die negen maanden fulltime bezig zijn met de organisatie van de Eurekaweek. Heeft u vragen over de Eurekaweek die u niet kunt terugvinden bij de Frequently Asked Questions? Neemt u dan gerust contact op met de Commissaris Deelnemers & Gidsen: Lieke van der Meule (eureka@eur.nl).