Science Meets City

21ste lustrum van de Erasmus Universiteit Rotterdam

Geen showcase van knappe koppen, maar een gelijkwaardige dialoog

In het collegejaar 2018-2019 vierden we het 21ste lustrum van onze universiteit, met als thema 'Science meets city'. Want de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft veel te danken aan de stad waarin zij staat: het stadse leven vormt een bron van inspiratie voor ons onderzoek en ons onderwijs. Met onze lustrumactiviteiten hebben we daarom zinvolle ontmoetingen georganiseerd. Het perspectief van stadsbewoners en onze maatschappelijke partners staat voorop.

Science meets city

De Erasmus Universiteit Rotterdam bevindt zich midden in de stad. De stad vormt vaak het startpunt voor ons onderzoek en onderwijs. Zo heeft Rotterdam als havenstad een rijke historie op het gebied van migratie. Dit thema is nu actueel, maar staat al jarenlang hoog op de agenda van onze wetenschappers.

Dankzij onze wortels in een multiculturele metropool, zitten diversiteit en inclusiviteit in ons dna. Met ons onderzoek en onderwijs willen we dan ook bijdragen aan de levenskwaliteit van alle Rotterdammers – en andere stadsbewoners. We richten ons bijvoorbeeld op het verbeteren van de gezondheidszorg en onderzoeken manieren om welvaart op een duurzame manier te stimuleren.

Dit doen we onder andere in de Erasmus Initiatives, waarin we onderzoekers vanuit verschillende disciplines samenbrengen om echt economische en maatschappelijke impact te maken.

Fotografie: Fred Ernst

‘Science meets You!’: Wat vindt u zo leuk aan professor zijn?

‘Wat vindt u zo leuk aan dit werk? Wordt u gesponsord? Hoe lang heeft u gestudeerd? Hoe bent u op het idee gekomen om hier te gaan werken?’ Zomaar wat vragen die basisschoolleerlingen tijdens het 21e lustrumjaar stelden aan mediaprofessor Jeroen Jansz. Hij stond voor een zaal met honderd kinderen die college kregen vanwege het ‘cadeau aan de stad’ van de 105-jarige Erasmus Universiteit. Met Science meets You! komen in totaal vijfhonderd leerlingen en scholieren naar campus Woudestein. Na het college maakten de kinderen een speurtocht.

Voormalig minister Liliane Ploumen spreekt tijdens conferentie

40 jaar Geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Studio Erasmus

Tijdens het International Film Festival Rotterdam 2019

Lustrumcadeau: Science meets You!

Colleges voor basisschoolkinderen door mediaprofessor Jeroen Jansz

Vlaggen bij de Hofvijver in Den Haag

Science Meets City

Arrival of the artwork Stein des Weisen

"Rotterdam is vele steden."

Een terugblik op een succesvol lustrumjaar

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen