Nieuwjaarsreceptie

‘Samen zaken voor elkaar krijgen’

Samenwerking stond centraal in de speech van collegevoorzitter Kristel Baele tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op maandag 8 januari 2018. Ze noemde het snel oplossen van de issues rond de sluiting van het Polak gebouw als voorbeeld. “Ik weet zeker dat we komend jaar nog veel meer voorbeelden zullen zien van dit gemeenschapsgevoel.”

Thema van de speech was gezamenlijk zaken voor elkaar krijgen. Baele toonde als eerste een video met highlights van 2017, voorbeelden van zaken die het afgelopen jaar zijn bereikt. [video]

De collegevoorzitter noemde samenwerking als de gemene deler bij alle hoogtepunten in de video. “Ze weerspiegelen onze bereidheid om samen te werken.”

Polak

Als voorbeeld van samenwerking noemde ze het oplossen van de issues rond de sluiting van het Polak gebouw, op donderdagavond 19 oktober. “Binnen enkele uren bleek onze probleemoplossende hands-on mentaliteit zeer effectief. Ik had de gelegenheid om al deze collega's hun uiterste best te zien doen om studenten en collega's te helpen.”

Baele wees op het razendsnel opnieuw inplannen van colleges, het inrichten van nieuwe studieplekken en het opnieuw huisvesten van de facilitaire dienstverleners. “Een geweldige prestatie, allemaal verricht in één avond! Ik weet zeker dat we komend jaar nog veel meer voorbeelden zullen zien van dit gemeenschapsgevoel.”

“Er zullen nieuwe uitdagingen zijn, verwacht en onverwacht, zoals elk jaar. Maar ik heb vertrouwen dat we deze uitdagingen zullen aangaan, als One Vibrant Academic Community.

Baele overhandigde ook een iPhone X aan student Max Peeters. Peeters is de winnaar van de ‘Gouden Wikkel’ die in een van de chocoladerepen was verstopt, die vorige maand bij de lancering van de nieuwe website werden uitgedeeld.

Lustrum

Baele wees in haar speech tenslotte ook op het 105-jarig bestaan van de universiteit. Deze zal vanaf de Opening Academisch Jaar 2018-2019 in september gevierd gaan worden. Baele riep om dit feest ook vooral samen te vieren.

Nieuwjaarsreceptie 8 januari 2018

Foto's: Arie Kers