Prijswinnaars

De volgende universitaire prijzen zijn uitgereikt tijdens de opening van het academisch jaar:

Onderwijsprijs

Education prize 2019

Prof.dr. Han Smit is sinds 2001 werkzaam als hoogleraar bij de Erasmus School of Economics en is momenteel hoogleraar Corporate Finance. Hij geeft onderwijs in Corporate Finance en was visiting fellow bij NIAS (Netherlands Institute of Advanced Studies in the Humanities and Social Sciences). Han Smit is een zeer gewaardeerd docent door zijn enthousiasme en motiverende manier van onderwijs geven.

Professor H. W. Lambersprijs

Prof Lambers prize 2019

Prof Lambers prize 2019

Silvan Licher heeft in 2016 de master Geneeskunde afgerond. Tijdens zijn studie was hij onderdeel van de Honours Class 2010 van het Erasmus MC. Na het behalen van zijn master is hij begonnen met zijn promotietraject bij de afdeling Epidemiologie van het Erasmus MC. Gedurende de eerste periode van zijn promotietraject heeft hij de Masteropleiding Klinische Epidemiologie cum laude afgerond. De jury is onder de indruk van zijn extra activiteiten die hij tijdens zijn studie heeft ondernomen, bijvoorbeeld de samenwerking met de afdeling Huisartsengeneeskunde voor studenten die hun kennis over de basale geneeskunde willen verbreden.

Onderzoeksprijs

Research prize 2019

Research prize 2019

Dr. Carlos Riumallo Herl werkt als universitair docent bij de capaciteitsgroep Toegepaste Economie van Erasmus School of Economics. Zijn onderzoeksinteresses zijn gezondheidseconomie en de economie van veroudering. Zijn onderzoek is van groot belang voor de samenleving, zowel in Nederland als daarbuiten. Een andere prestatie van Dr. Riumallo Herl is de impact van zijn onderzoek zowel binnen als buiten de academische wereld.

Prof. Bruinsprijs

Prof Bruins prize 2019

Prof Bruins prize 2019

De Professor G.W. J. Bruinsprijs is toegekend aan studente Maeve van den Aakster. Zij doet een onderzoeksmaster Infection & Immunity en een focus op infectieziekten en de overdracht van deze virussen tussen dieren en mensen. In deze context richt Van den Aakster zich specifiek op het vogelgriepvirus. Het doel van haar werk is om te begrijpen welke wilde vogels geïnfecteerd raken met het vogelgriepvirus en de vraag of vogels de ziekte kunnen overdragen op kippen of mensen. Deze 'one health approach' maakt een betere voorspelling van uitbraken mogelijk, helpt een epidemie te voorkomen en tijdige interventies te organiseren.

Rotterdam Scriptieprijs (samenwerking Gemeente Rotterdam en EUR)

Rotterdam Thesis Award 2019

Rotterdam Thesis Award 2019

De winnaar van de Rotterdam Scriptieprijs 2019 is Myrthe van Delden met haar onderzoek genaamd “A design against crime”. De onderzoeker heeft zeer veel informatie verzameld met als casus een uitgebreide analyse van de aanpak over de strijd tegen de ‘ondermijnende criminaliteit’ op Rotterdam Zuid. De stad Rotterdam profileert zich volgens de media als een repressieve stad bij het bestrijden van criminaliteit en overlast maar wil steeds meer plaatsmaken voor de ‘positieve veiligheid’. Deze scriptie gaat verder dan de louter repressieve aanpak en kijkt tevens naar de positieve gedragsbeïnvloeding als onderdeel van de aanpak van criminaliteit.