Voorjaarstrip 2019

Dinsdag 23 april 2019 was het dan weer zover. 
Op het programma stond het jaarlijkse voorjaarsuitje van gepensioneerden en oud-medewerkers van de EUR. Met twee comfortabele bussen van onze eigen vertrouwde busonderneming Verschoor Reizen B.V. 

Ons doel dit voorjaar was een bezoek aan onze nationale trots : bloemenpark "De Keukenhof" in Lisse. Of gewoon, zoals iedereen dat in eigen land en vèr daarbuiten pleegt te zeggen : "Naar de bollen, naar die prachtige bollen!" (1936/naar het gelijknamige lied van Louis Davids/tekst Jacques van Tol).

Politiebegeleiding uitje 2019

Politiebegeleiding

Het tochtje begon onvoorzien als een spannend jongensboek. Al kort na vertrek uit Rotterdam, bij Delft-zuid, gebaarde “een lid van de Heilige Hermandad”, een in felgeel gehulde motoragent de beide bussen hem te volgen naar een parkeerplek bezijden de snelweg, waar meerdere bussen aan een rij- en rusttijdencontrole werden onderworpen. Dat begon dus al goed!

Of we de veiligheidsgordels hadden vastgemaakt hoorde niet bij deze controle, maar na zo'n 20 minuten oponthoud mochten we dan toch onze weg naar de bollenvelden vervolgen.

Bollenvelden

Bollenvelden

Deze liep via Den Haag-Wassenaar-de afslag Katwijk door de binnenlanden naar Lisse, waar alras de eerste gekleurde tulpenvelden-met-Japanners zichtbaar werden. Ja, het is echt waar: vele Japanners begrijpen totaal niet dat je niet dwars door de bollenvelden mag lopen! 

Lunch uitje 2019

Lunch

Voor het bezoek aan de Keukenhof werd nog gestopt voor de lunch in restaurant "De Oude Tol" in Sassenheim, waar de beide chauffeurs eerst nog even een proeve van bekwaamheid in het achteruitparkeren aflegden. Tot 13.00 uur lieten wij ons de belegde broodjes, de krentenbolletjes en de kroketten goed smaken.

Om 13.30 uur arriveerden wij op de immense parkeerplaats van “De Keukenhof “. Onvoorstelbaar dat een dag eerder, tweede Paasdag, de autoriteiten vanwege de overweldigende belangstelling nog een stop moesten zetten op het bezoeken van dit bloemenpark , mede omdat alle parkeerplaatsen vol waren. 

Tulpenboom of vogelboom Keukenhof

Bloemen en kunst

Vlot werden onze toegangsbewijzen en de extra vouchers uitgedeeld. En toen ging het, samen met de vele andere bezoekers, naar de toegangshekken, waarna ieder zijns weegs kon gaan.
Altijd weer wordt dat Hollandse “wij-gevoel” opgeroepen door de fraai aangelegde, tulpen-, hyacinten-, narcissen-, azalea-, rozen- en vele andere bloemenvelden in diverse contrasterende kleuren, binnen kunstig opgebouwde bloemperken, of onder de schaduwrijke bomen op glooiende hellingen, met de even herkenbare Hollandse molens, ophaalbruggetjes en waterlopen daar tussendoor. Ook diverse kunstvoorwerpen, o.m. een tulpenbollenboom staan in de perken opgesteld. En op geringe afstand scheerden de vertrekkende en landende vliegtuigen van en naar Schiphol over onze eigen “bolletjes”!

Tulpen in Keukenhof

Overweldigende kleuren en geuren

Het besteden van de vouchers in de diverse cateringhuizen met de namen van leden van het Koninklijk Huis bood de nodige rust om weer even op adem te komen en de overweldigende indrukken van kleuren en geuren te laten indalen... En het prachtige warme voorjaarsweer deed daarbij ook een flinke duit in het zakje!
Wie ook maar de helft van de Keukenhof tot zich had genomen, ging ondanks de drukte en het fileslenteren toch met een goed gevoel huiswaarts.

 

Om 16.30 uur reden de beide bussen terug richting Woudestein, waar we om 17.45 uur arriveerden, moe maar voldaan. Zoals elk jaar hebben velen weer een aantal vroegere collega's gezien en gesproken. Er werden herinneringen opgehaald en er werd weer veel gelachen. 

Het einde van een oer-Hollands uitstapje, met dank aan de leden van de WGO voor de goede organisatie.