Rotterdam als lab
Ga in gesprek met onze onderzoekers

Science Hotel & Science Open

Wetenschappelijk onderzoek, saai? Wat denk je van onderzoek naar dating apps, verduurzamen van de Rotterdamse haven, sporen vinden op een crime scene, of de ultiem lekkere én gezonde snack ontwerpen? Ga in gesprek met onze onderzoekers tijdens Science Hotel of Science Open.

De stad is steeds vaker het terrein voor wetenschappelijk onderzoek. Logisch, want het grootste deel van de wereldbevolking woont in de stad! Dit maakt stedelijke vraagstukken op het gebied van gezondheid, economie, duurzaamheid en samenleven urgent. Ter gelegenheid van het lustrum komen onderzoekers uit hun labs om hun onderzoek met jou te delen. Welke onderzoeksvragen roept de stad op? Waar zou jij onderzoek naar willen doen?

Vertel het onze wetenschappers tijdens Science Hotel, een festival met wetenschap, muziek en kunst. Het festival vindt plaats in het Nhow Hotel aan de Wilhelminakade, een architechtonische hoogtepunt in Rotterdam.

Studenten, studiekiezers en hun ouders kunnen in gesprek gaan met onze onderzoekers tijdens Science Open. Deze eigentijdse open dag bevat dezelfde ingrediënten als Science Hotel en vindt plaats op Campus Woudestein.

De Rotterdam

Science Hotel

Wetenschapsfestival in het Nhow Hotel

Ga het gesprek aan
Speaker in front of class

Science Open

Ga in gesprek met Rotterdamse wetenschappers en kunstenaars

Bekijk het programma