Frank van der Duijn Schouten
Over de rector magnificus

Prof.dr. Frank van der Duijn Schouten

Frank van der Duijn Schouten (1949) is sinds 1 januari 2021 interim rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is verantwoordelijk voor onderwijs, onderzoek en impact, met inbegrip van het wetenschappelijk personeel(sbeleid), studenten en wetenschapsvoorlichting. De benoeming is voor een periode van maximaal negen maanden en met een aanstellingsomvang van drie dagen per week. In de komende maanden zal de wervingsprocedure voor de nieuwe rector magnificus starten.

Frank van der Duijn Schouten, emeritus hoogleraar mathematische besliskunde, studeerde wiskunde, natuurkunde en sterrenkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 1979 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden. Gedurende zijn academische carrière heeft hij een groot aantal bestuurlijke functies binnen de academische wereld bekleed. Zo was hij negen jaar rector magnificus van Tilburg University en van 2013 tot 2015 rector magnificus van de Vrije Universiteit Amsterdam. Binnen de EUR heeft hij verscheidene bestuursfuncties bekleed.

“Ik loop al 54 jaar rond in de academische wereld, maar ik leer nog elke dag bij”

Interview met de nieuwe rector Frank van der Duijn Schouten

Beelden voor publicatie en pers