Collegevoorzitter Hans Smits

Ir. drs. Hans Smits

Ir.drs. Hans Smits is sinds 1 december 2019 voorzitter ad interim van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In deze hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor algemeen bestuurlijke aangelegenheden, waaronder de relatie met de Raad van Toezicht. Daarnaast zal hij de externe contacten met onder meer de Gemeente Rotterdam, de provincie, en de politiek onderhouden.

Daarnaast houdt Smits zich bezig met een aantal interne portefeuilles, waaronder Marketing en Communicatie, woordvoering en de Holding.

De heer Smits kent de Erasmus Universiteit Rotterdam zeer goed. Hij maakte tot mei 2018 gedurende negen jaar deel uit van de Raad van Toezicht van de Erasmus Universiteit, waarvan vier jaar als voorzitter. Daarnaast is hij alumnus van zowel de Erasmus Universiteit als de TU Delft, waar hij respectievelijk Bedrijfskunde en Civiele Techniek heeft gestudeerd.

Tot eind 2019 is hij CEO bij Jansen de Jong Groep en tot 2014 bekleedde hij de positie van president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam. Eerder vervulde hij topfuncties bij de RABO Bank, Schiphol Airport en was hij Secretaris-Generaal op het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Hans Smits, interim-voorzitter van het College van Bestuur, vertelt over de strategische ambities.

Nieuwe collegevoorzitter komt niet alleen op de winkel passen

Tot de zomer is Hans Smits interim-collegevoorzitter op de Erasmus Universiteit. Tijd voor een kennismakingsgesprek.

Lees het interview

Student interviewt Hans Smits

Kort na zijn aantreden als voorzitter van het CvB (ad interim), werd Hans Smits geïnterviewd door een van onze student-vloggers. Bekijk de video om het nieuwste lid van het CvB beter te leren kennen.