Duurzaamheid

Ervoor zorgen dat beleid en acties een duurzame campus waarborgen

Duurzaamheid is een van de belangrijkste pijlers van de Universiteitsraad!

Jaar na jaar heeft de Universiteitsraad erop aangedrongen dat duurzaamheid een fundamentele prioriteit van de universiteit moet worden. Door de betrokkenheid van studenten en personeel erkende het management van de universiteit de noodzaak en de interesse van haar gemeenschap. Daarom is een duurzame campus nu één van de zeven strategische pijlers van Strategie 2024.

De Roadmap Duurzame Campus is een richtlijn voor het creëren van een echt duurzame campus te komen. Het neemt verantwoordelijkheid voor klimaatverandering en duurzame ontwikkeling. EUR wil in 2024 koolstof neutraal zijn en in 2030 zelfs eco-positief zijn (meer produceren dan verbruiken). Hier vind je de Roadmap Duurzame Campus. De universiteitsraad verzekert een duurzame campus door het benutten van onze centrale positie binnen de universiteit. Door de verschillende medenzeggenschapsorganen en vertegenwoordigers samen te brengen, hopen we ons bij elk beleid en elke actie in te zetten voor de duurzaamheidsdoelstellingen van de EUR.

  • UCFuse Workshop: welke SDG past bij jouw persoonlijkheid?
  • UCFuse workshop: Tai-chi en meditatie op Erasmus Plaza
  • UCInspire Seminar: duurzaam zijn en greenwashing vermijden
  • UCIgnite: afsluitende borrel

 *Voor al onze evenementen volgen we een duurzaamheidschecklist. Organiseert u uw eigen evenement en wilt u het duurzaam doen? Download hier onze checklist!

Duurzaamheid kent vele vormen. Wil je weten hoe EUR duurzaamheid benadert, download dan onze one-pagers en duik dieper in het onderwerp!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen