Merkalliantie Rotterdam

Skyline of the city of Rotterdam

Rotterdam: Make it happen

Samenwerking partners Rotterdam

Gedeelde pay-off: ‘Make it Happen’

De Erasmus Universiteit Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam N.V. en Rotterdam Partners gaan samen Rotterdam in binnen- en buitenland nog sterker op de kaart zetten. De vier partijen profileren zich vanaf nu gezamenlijk met de nieuwe, gedeelde pay-off ‘Make it Happen’. De leus weerspiegelt de typisch Rotterdamse mentaliteit en laat zien waar stad, haven en inwoners voor staan: pionieren, grenzen verleggen en no-nonsense.

De samenwerking heeft als doel het aantrekken en behouden van hoogopgeleiden, bedrijven, handel, bezoekers en inwoners. De universiteit, haven en de stad kunnen gezamenlijk de uitdagingen oppakken van een snel veranderende maatschappij en competitieve economie. Door deze samenwerking is het mogelijk Rotterdam als geheel te laten zien.

Ahmed Aboutaleb (burgemeester van Rotterdam): “Als grensverleggende wereldstad willen we de aantrekkingskracht van Rotterdam blijven vergroten, ook internationaal. Tegelijkertijd moeten we de uitdagingen oppakken van een snel veranderende maatschappij en competitieve economie. Door als universiteit, haven en stad op deze manier met elkaar samen te werken, hebben we meer slagkracht en kunnen we Rotterdam als geheel laten zien. ”

Nieuwe pay-off Erasmus Universiteit

Het is uniek dat vier toonaangevende Rotterdamse partijen op een eenduidige manier het ‘merk’ Rotterdam gaan versterken. De samenwerking en de pay-off komen echter niet uit de lucht vallen. Denk bijvoorbeeld aan SmartPort, een project waarbinnen de Erasmus Universiteit en het Havenbedrijf samenwerken aan slimme oplossingen, of één van de andere KennisWerkPlaatsen. Daarnaast is bijvoorbeeld het Erasmus University College het resultaat van samenwerking tussen stad en universiteit.

Volgens collegevoorzitter Van der Meer Mohr is ‘Make it Happen’ een belofte én een prikkelende uitnodiging: “Hier kan het en kom het doen. De nieuwe pay-off herbergt ambitie. Het is niet bedoeld als borstklopperij. Tegelijkertijd mogen we trots zijn op wat hier allemaal gebeurt. Dat willen we als universiteit ook uitstralen. We hopen en verwachten dat meer partijen zich kunnen vinden in deze mentaliteit en zich aansluiten bij deze samenwerking. Want alleen ga je misschien sneller, maar met elkaar komen we veel verder.”