Onze Rotterdamse partners

Om haar strategische ambities te bereiken werkt de Erasmus Universiteit Rotterdam samen met nationale en internationale partners. Maar ook lokaal, in Rotterdam zelf, zijn er veel partnerships ontstaan. 

Merkalliantie 'Make it happen'

De Erasmus Universiteit Rotterdam, Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam N.V. en Rotterdam Partners werken nauw samen in een merkalliantie. Zo zetten we Rotterdam in binnen- en buitenland  sterker op de kaart. De vier partijen profileren zich gezamenlijk met de nieuwe, gedeelde pay-off ‘Make it Happen’.

Meer over de merkalliantie

Kennis ontwikkelen en delen in de KennisWerkPlaatsen 

Wetenschappelijke kennis en praktijkkennis samen ontwikkelen en deze kennis breed delen is essentieel voor het toekomstbestendig maken van de stad en de haven. Onderzoekers en Rotterdamse beleidsmakers werken in Kenniswerkplaatsen en andere samenwerkingsverbanden samen aan thema’s als leefbare wijken, talentontwikkeling, Smart Port, gedrag, gezondheid, arbeidsmarkt, food, nudging en stedelijke big data. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan de veerkracht van de stad en de Rotterdammers. 

Studenten

Studenten worden gestimuleerd om zich intensiever met grootstedelijke vraagstukken bezig te houden. In het nationale City Deal-programma nemen zowel Rotterdam als de EUR deel. Jaarlijks kunnen Erasmus-masterstudenten meedoen aan de Rotterdam Scriptieprijs.

Erasmus en het IFFR

Daarnaast is de Erasmus Universiteit Rotterdam een officiële partner van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Onderzoekers, festivalbezoekers en creatieve professionals ontmoeten elkaar daar tijdens publieke lezingen en debatten. Ieder jaar verzorgt de universiteit programmaonderdelen als het Erasmus Tiger College en de speciale IFFR-editie van onze maandelijkse talkshow Studio Erasmus.

Erasmus en Arminius

In samenwerking met congres- en debatcentrum Arminius Rotterdam organiseerde de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2019 een reeks debatten over actuele thema's, zoals de Brexit. 

Een aantal debatten uit 2019

'Nothing compares to EU': Brexit Festival

Algemeen

Op 21 maart organiseren de Erasmus Universiteit Rotterdam en Arminius een avondvullend programma, waarin de Brexit serieus én met een knipoog onder de loep wordt genomen.

Euros for your organs?!

Algemeen

Een avond over de voor- en nadelen van betalen voor organen en bloeddonaties, waarmee mogelijk het leven van duizenden patiënten kan worden gered.

Moneyland

Algemeen

Hoe krijgen grote multinationals en 's werelds superrijken het voor elkaar om nauwelijks belasting betalen?