Erasmus en Arminius

In samenwerking met congres- en debatcentrum Arminius Rotterdam organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2019 een reeks debatten over actuele thema's. Bekijk hier de agenda met aankomende evenementen, of lees de reportages van de debatten van de afgelopen tijd.

De debatten

Terugblik

Verdachte kennis: over de rol van academische kennis in het publieke domein

Algemeen

Klimaatontkenning, vaccinatieweigeraars of een meldpunt voor indoctrinatie

Koop kaarten

Rotterdam Lezing 2019 door prof. dr. Liesbeth van Rossum, Erasmus MC

Persbericht

De Rotterdam Lezing wordt sinds 2003 jaarlijks georganiseerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam. In de 17e editie buigt Liesbeth van Rossum zich over het thema 'overgewicht. 

Moneyland

Algemeen

Hoe krijgen grote multinationals en 's werelds superrijken het voor elkaar om nauwelijks belasting betalen?

Nacht van de Liefde

Algemeen

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw, De Nacht van de Liefde is echt iets voor jou! Tijdens de kortste nacht van het jaar vindt voor de derde keer De Nacht van de Liefde plaats in Arminius.

Koop kaarten

Terugblik

Euros for your organs?!

Algemeen

Een avond over de voor- en nadelen van betalen voor organen en bloeddonaties, waarmee mogelijk het leven van duizenden patiënten kan worden gered.

Op zoek naar een goed levenseinde | Met Bert Keizer

Lezing

Dood gaan we allemaal en we kunnen er niet voor oefenen. Hoe bereid je je hierop voor? Discussieer mee tijdens deze debatavond in Arminius.

'Nothing compares to EU': Brexit Festival

Algemeen

Op 21 maart organiseren de Erasmus Universiteit Rotterdam en Arminius een avondvullend programma, waarin de Brexit serieus én met een knipoog onder de loep wordt genomen.

Meer weten over ons onderzoek?

Onze onderzoeksgebieden
De wetenschappers, studenten en alumni van de Erasmus Universiteit Rotterdam zetten zich in om mondiale maatschappelijke uitdagingen op te lossen, geïnspireerd door de bloeiende moderne metropool Rotterdam.
De Erasmus Initiatives
Ambitieuze plannen die onze academische inspanningen stroomlijnen
Dossiers
Lees wat onze experts vinden van actuele kwesties.