Erasmus en Arminius

In samenwerking met congres- en debatcentrum Arminius Rotterdam organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2019 een reeks debatten over actuele thema's. Bekijk hier de agenda met aankomende evenementen, of lees de reportages van de debatten van de afgelopen tijd.

De debatten

Komende editie

Algemeen

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw, De Nacht van de Liefde is echt iets voor jou! Tijdens de kortste nacht van het jaar vindt voor de derde keer De Nacht van de Liefde plaats in Arminius.

Koop kaarten

Terugblik

Feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers
Persbericht

De Rotterdam Lezing wordt sinds 2003 jaarlijks georganiseerd door de Erasmus Universiteit Rotterdam. In de 17e editie buigt Liesbeth van Rossum zich over het thema 'overgewicht. 

Algemeen

Hoe krijgen grote multinationals en 's werelds superrijken het voor elkaar om nauwelijks belasting betalen?

Koop kaarten

Terugblik

Lezing en debat over de (on)wenselijkheid van financiële vergoedingen bij bloed en orgaandonatie
Anatomic profile of the human upper body
Algemeen

Een avond over de voor- en nadelen van betalen voor organen en bloeddonaties, waarmee mogelijk het leven van duizenden patiënten kan worden gered.

Bert Keizer
Lezing

Dood gaan we allemaal en we kunnen er niet voor oefenen. Hoe bereid je je hierop voor? Discussieer mee tijdens deze debatavond in Arminius.

Koop kaarten
Erasmus Universiteit Rotterdam en Arminius presenteren een avond over de Brexit
Brexit
Algemeen

Op 21 maart organiseren de Erasmus Universiteit Rotterdam en Arminius een avondvullend programma, waarin de Brexit serieus én met een knipoog onder de loep wordt genomen.

Koop kaarten

Meer weten over ons onderzoek?

Onze onderzoeksgebieden
De wetenschappers, studenten en alumni van de Erasmus Universiteit Rotterdam zetten zich in om mondiale maatschappelijke uitdagingen op te lossen, geïnspireerd door de bloeiende moderne metropool Rotterdam.
De Erasmus Initiatives
Ambitieuze plannen die onze academische inspanningen stroomlijnen
Dossiers
Brexit