Strategie vandaag

 • Generation Next by Joost van der Vleuten

  Generation R en Generation R Next

  Zelfs vandaag de dag hebben niet alle kinderen in Rotterdam gelijke kansen om zich optimaal te ontwikkelen, of dit nu fysiek, cognitief, emotioneel of sociaal is. Twee hoogwaardige en unieke longitudinale studies van het Erasmus MC hebben tot doel om de gezondheid van de volgende generaties ‘Rotterdammers’ te verbeteren: Generation R en Generation R Next. Deze studies houden de gezondheid van kinderen en zelfs ongeborenen vanaf het prille begin in de gaten.

 • View of rotterdam

  BOLD Cities

  Zowel start-ups als grote tech bedrijven gebruiken vaak steden als hun laboratorium voor nieuwe producten. De steden varen wel bij data van allerlei aard die de lokale overheid en het bedrijfsleven helpt om te plannen, monitoren en innoveren. Het is echter onduidelijk of de bevolking zélf profiteert van dergelijke Big, Open and Linked Data (BOLD) cities, waar het lijkt of elk kenmerk, iedere beweging en alle gedragingen van de bevolking worden gemonitord.

 • master your own career

  Career in Progress

  Met het Career in Progress programma (CiP) verhoogt de Erasmus Universiteit Rotterdam het bewustzijn van medewerkers met betrekking tot hun talenten en baankansen binnen en buiten onze organisatie. Ons tweede doel is om talentmanagement en arbeidsmobiliteit te verbeteren.

 • Four people in front of green screen in the studio of the Erasmus Education Lab, seen through one of the camera's.

  Community for Learning and Innovation (CLI)

  De studenten van vandaag zijn ‘digital natives’. Ze groeiden op met het internet en de sociale media, en verwachten een constante stroom feedback en interactie. Het onderwijs voldoet echter nog niet aan deze verwachtingen. De Community for Learning and Innovation (CLI) gaat ervoor zorgen dat onze universiteit toekomstige generaties studenten het onderwijs biedt dat ze nodig hebben en willen.