Sluit je aan bij ons team

Het Design Impact Transition platform is altijd op zoek naar inspirerende mensen om ons team te versterken. Bekijk de open oproepen hieronder voor meer informatie over waar we naar op zoek zijn en hoe je kunt solliciteren.

We zoeken een onderzoeksassistent en een stagiair.

Wij zijn op zoek naar een stagiair om de overgang van de EUR naar een impactgerichte universiteit te ondersteunen

Wil jij academisch onderzoek en onderwijs met maatschappelijke impact aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) ondersteunen? Solliciteer dan hier zo snel mogelijk om je stage bij Design, Impact en Transitie (DIT) Platform aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te starten.

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde stagiair die samen met ons wil werken aan de transitie van EUR naar een impactgerichte universiteit. De ideale kandidaat zal deel uitmaken van het DIT platform, een strategisch EUR initiatief dat nieuwe manieren van onderzoek, onderwijs en engagement mogelijk maakt ter ondersteuning van maatschappelijke transities naar een rechtvaardige en duurzame toekomst. DIT ontwikkelt nieuwe institutionele voorwaarden en ontwerpen ter versterking van transdisciplinair en impactgericht academisch werk, gebaseerd op samenwerking, engagement en academisch ondernemerschap. We werken aan verschillende activiteiten, waaronder het creëren van een gemeenschap over transformatief academisch werk, het ontwikkelen van onderwijsprogramma's (minors en een masteropleiding) en het opzetten van onderzoeksprojecten. Wij verstaan onder transformatief onderzoek het volgende: "transformatief onderzoek is gericht op het aanpakken van de grote uitdagingen van onze tijd door het creëren en inzetten van nieuwe ideeën, methoden en instrumenten om de huidige niet-duurzame formele en informele instellingen uit te dagen, te veranderen en te vervangen. Het is gebaseerd op systeemdenken en omvat transdisciplinaire onderzoeksinspanningen die het mogelijk maken wetenschappelijk valide en maatschappelijk robuuste kennis te creëren, met als missie het bevorderen van duurzaamheidstransities" (DIT Narrative for Change, november 2021).

Volg de links voor meer informatie over de EUR en het DIT-platform.

Je belangrijkste taken

Als DIT-stagiair werk je nauw samen met onze DIT Academic Transformative Research, aan de volgende taken:

 • Het uitvoeren van een literatuurstudie en empirisch werk over verschillende institutionele ontwerpen van universitaire instituten die werken aan vraagstukken van duurzaamheid, innovatie en transformatie
 • Ondersteuning bij algemene onderzoeksassistentieactiviteiten, waaronder interviewtranscripties en literatuurreviews
 • Ondersteuning bij de voorbereiding en organisatie van evenementen, sessies en/of webinars.

Ondersteuning bij het schrijven van rapporten en blogs en het communiceren van je inzichten en analyses op de DIT-platform website en social media kanalen.

Wat het DIT-Platform te bieden heeft

DIT biedt een veilige, inspirerende en tot nadenken stemmende werkomgeving waar je volop kunt experimenteren, samenwerken met gelijkgestemde collega's en bijdragen aan de noodzakelijke transities die de samenleving en de universiteit nodig hebben. We werken samen op basis van vertrouwen, een ondernemende houding en maatschappelijke betrokkenheid.

Je krijgt de kans om verantwoordelijkheid te nemen en te werken als lid van het DIT-team, waarbij je deelneemt aan vergaderingen en evenementen naast het project waaraan je werkt. Ook kun je flexibel werken: deels op ons DIT-kantoor op de campus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, en deels daarbuiten. Je krijgt toegang tot een stagebegeleider, met wie je de voortgang van je stage kunt bespreken. Het is mogelijk om deze onderzoeksstage te combineren met het schrijven van je scriptie, eventueel met begeleiding van DIT. Bij een fulltime stage (40 uur per week - 1,0fte) bieden wij een stagevergoeding van 450 euro per maand (incl. reiskostenvergoeding).

Wat zoeken wij?

Je bent de ideale kandidaat als je:

 • Een masterstudie volgt op het gebied van sociale verandering, duurzaamheid, rechtvaardigheid, ontwikkeling, innovatie en/of andere aanverwante gebieden;
 • Affiniteit en ervaring hebt met duurzaamheid, rechtvaardigheid, transities, transformatie, sociale innovatie, universitaire transitie, organisatiekunde, en/of aanverwante thema's;
 • comfortabel bent in het schrijven van zowel academische als niet-academische teksten in het Engels (moedertaal of C1-niveau vereist);
 • Bent een ambitieuze probleemoplosser en kritische denker;
 • Proactief zijn, kunnen samenwerken en zelfstandig en op afstand kunnen werken;
 • Bent nieuwsgierig en niet bang om in een onderwerp te duiken of een nieuwe digitale tool te leren.

Het is mogelijk en zelfs aan te raden om deze stage te combineren met het schrijven van een scriptie over een onderzoeksonderwerp dat aansluit bij het werk van DIT.

We zoeken een stagiair die zo snel mogelijk aan de slag kan, bij voorkeur voor een periode van 6 maanden. We willen je graag voor minimaal 4 maanden aan boord hebben (32 uur per week).

Hoe te solliciteren

Als je interesse hebt, solliciteer dan om onze nieuwe stagiaire te worden! Dit is een doorlopende vacature, met als uiterste sollicitatiedatum 15 januari 2023.

Stuur je CV en een motivatiebrief zo snel mogelijk naar dit@eur.nl. Vermeld in het onderwerp van de e-mail "DIT Stage [Jouw naam]".

Wij zijn op zoek naar getalenteerde EUR-academici in het midden van hun carrière die momenteel onvoldoende ruimte, tijd of waardering krijgen voor het impactvolle en boeiende onderzoek dat zij graag zouden willen doen of dat zij nu voornamelijk in hun vrije tijd doen. DIT zal je helpen bij het formuleren en uitvoeren van een transformatieve academische opdracht en je ondersteunen bij de ontwikkeling van je impactcarrièrepad. Lees meer

DIT-platform verwelkomt aanvragen van academici die werkzaam zijn aan andere universiteiten of instituten voor een visiting fellowship. Gedurende een periode van 2 maanden tot 1 jaar maak je deel uit van ons team en werk je samen met ons aan projecten of activiteiten die aansluiten bij jouw interesses en/of ervaring.

Wie zoeken we?

Je bent een onderzoeker op PhD of Postdoc niveau met sterke affiniteit voor en/of ervaring in transdisciplinair en/of transformatief academisch werk, of die zich richt op onderwerpen gerelateerd aan duurzaamheid, maatschappelijke transities of veranderende academische contexten. We verwachten dat je je eigen financiering regelt en een conceptwerkplan voor je bezoek met ons deelt: een korte beschrijving van het onderwerp/thema waar je aan zou willen werken, inclusief hoe dit aansluit bij de doelstellingen van DIT. Je kunt ook aangeven met wie bij DIT je zou willen samenwerken.

Wat bieden wij?

Tijdens het verblijf word je begeleid door een van de DIT-academici en maak je deel uit van het DIT-team. Je krijgt een bureau op ons kantoor en fysieke en digitale toegang tot faciliteiten om aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te werken. Je wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de stafvergaderingen, onderzoeksactiviteiten en evenementen van het DIT en je leert onderzoekers van de hele Erasmus Universiteit kennen die aan vergelijkbare uitdagingen werken.

Stuur je CV en een korte motivatiebrief naar dit@eur.nl.  We streven ernaar om binnen 5 werkdagen op je sollicitatie te reageren. Als je vragen hebt of wilt bespreken of je ambities passen bij het DIT-platform, kun je contact opnemen met Julia Wittmayer via j.m.wittmayer@drift.eur.nl.

Wij verwelkomen stages van studenten die geïnteresseerd zijn in het werken aan transdisciplinair en transformatief onderzoek en onderwijs, en in onderwerpen gerelateerd aan duurzaamheid, maatschappelijke transities en veranderende academische contexten. Je hoeft niet bekend te zijn met deze onderwerpen, bekijk ons narratief voor verandering om meer te weten te komen.

Naar wie zijn we op zoek?

Je bent een universitaire student op masterniveau OF je zit in je derde jaar of hoger aan een hogeschool en je bent minimaal 4 maanden beschikbaar. Je wordt gevraagd een conceptplan voor je stage te schrijven: een korte beschrijving van het onderwerp/thema waar je aan zou willen werken en hoe dit aansluit bij de doelstellingen van DIT.

Wat bieden wij?

Tijdens je stage krijg je een standaardvergoeding van €450 per maand op basis van een fulltime werkweek en beschik je over een (flex)bureau op het DIT-kantoor. Je krijgt de kans om verantwoordelijkheid te nemen en te werken als lid van het DIT team, waarbij je deelneemt aan vergaderingen en evenementen naast het project waar je aan werkt. We kunnen stageplaatsen voor zowel werkervarings- als onderzoeksstages aanbieden. Een van de DIT-medewerkers zal als je supervisor worden aangewezen en je op weg helpen.

Stuur je CV en een korte motivatiebrief naar dit@eur.nl en geef aan waar je aan wilt werken en of je op zoek bent naar een onderzoeksstage of een werkervaringsstage. Wij streven ernaar om binnen 5 werkdagen op je sollicitatie te reageren. Als je vragen hebt of wilt bespreken of je ambities passen bij het DIT-platform, kun je contact opnemen via dit@eur.nl.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen