Sprekers

 • Professor Huibert Pols

  Professor Huibert Pols (1952) is sinds 8 november 2013 rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij behaalde aan de Erasmus Universiteit zijn artsenexamen en promoveerde bij zijn alma mater. In 1998 werd hij benoemd tot hoogleraar Inwendige Geneeskunde. Van oktober 2006 tot april 2013 was hij decaan van de faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en vicevoorzitter van de Raad van bestuur van het Erasmus MC.

 • R. Engels

  Professor Rutger Engels

  Per 15 juni 2018 wordt prof. dr. Rutger Engels rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tot 1 mei is professor Rutger Engels (1968) voorzitter van de Raad van Bestuur van het Trimbos-instituut (sinds 2014) en hoogleraar Ontwikkelingspsychopathologie aan de Universiteit Utrecht. Professor Engels doet toonaangevend onderzoek naar de ontwikkeling en preventie van middelengebruik en internaliserende problemen bij jongeren.

 • Dr Payal Arora

  Payal Arora is universitair hoofddocent aan de afdeling Media & Communicatie. Ze is oprichtster en executive director van Catalyst Lab, een centrum dat de relaties tussen de academische wereld, het bedrijfsleven en het publiek nieuw leven inblaast via socialemediacampagnes. Haar onderzoek richt zich grotendeels op digitale economieën, culturen en activisme in het zuiden van de wereld. Voor haar onderwijs is ze meerdere keren genomineerd en heeft ze verschillende prijzen voor beste docent gewonnen, waaronder de Onderwijsprijs van de Erasmus Universiteit in 2017.

 • Professor Liesbeth van Rossum

  Professor Liesbeth van Rossum is internist-endocrinoloog aan het Erasmus MC en hoogleraar Obesitas en biologische stress. Haar onderzoek richt zich op obesitas en de onderliggende oorzaken en behandelingen, en op de rol van langdurige blootstelling aan cortisol en stressgerelateerde ziekten als obesitas en depressie. Ze is medeoprichtster van het obesitascentrum CGG (Centrum Gezond Gewicht),

  Ze heeft verschillende beurzen ontvangen en werd in 2016 benoemd tot lid van De Jonge Akademie van de KNAW.