Studio

De studio-omgeving heeft een grote opnamestudio, twee kleinere DIY-booths en een podcast studio. Er is ook een visagieruimte, een regieruimte, en een montageruimte. De studio kan gebruikt worden door docenten, support staff en studenten die werken aan het innoveren van onderwijs, maar ook voor andere projecten.

Waarvoor wil je de studio gebruiken?

 • De studiomedewerkers ondersteunen je graag bij het organiseren van live-evenementen als talkshows of webinars.

  Planning en intake
  Om te beginnen vul je het formulier onderaan deze pagina zover mogelijk in. Na ontvangst van het ingevulde formulier kijken we of de gewenste datum beschikbaar is. Vervolgens plannen we een intake met je in om je ideeën verder uit te werken. Op basis van deze intake en je budget wordt een offerte opgesteld.

  Tijden
  Hoewel opnames bij voorkeur plaatsvinden tussen 9:00 en 17:00, maken we voor live evenementen in de avond soms een uitzondering. Geef tijdens het invullen van het aanvraagformulier duidelijk aan dat het om een evenement in de avond gaat. Let op: live evenementen vragen meestal veel voorbereiding en tijd. Contacteer ons daarom tenminste anderhalve maand van tevoren.

  Dies Natalis 2020

  RSM Open Lecture: Challenges and Opportunities of AI

  Erasmus TV 41 - How are students feeling about the transition to online education?

 • Als je de studio wilt gebruiken voor het opnemen van professionele video’s die naar buiten toe worden gecommuniceerd (bijvoorbeeld voor een MOOC of informatievideo), dan kun je terecht in Studio 1.

  Doorgeven ideeën
  Laat ons in het formulier onderaan deze pagina weten wat je wensen en ideeën zijn voor de video’s. Bijvoorbeeld hoeveel video’s je wilt opnemen, wat de deadline van het project is, en wat je ideeën zijn over de vormgeving. Mocht je al materiaal hebben rondom dit project, bijvoorbeeld een PowerPointpresentatie of script, upload dit dan als bijlage. 

  Intake en offerte
  Na ontvangst van het ingevulde formulier plannen we een intake met je in waarin we je ideeën verder uitwerken. Op basis van de intake stellen we een offerte op.

  Tijden
  Let op: de studio is regelmatig voor een maand volgeboekt. Om deze reden adviseren we je om ons ruim anderhalve maand voordat je wilt beginnen met opnemen te contacteren. Opnames vinden plaats van maandag t/m vrijdag, tussen 9:00 en 17:00.

  Innovatieproject
  Draagt je project bij aan vernieuwing en verbetering van het initiële onderwijs? Dan kom je misschien in aanmerking voor (financiële) ondersteuning van de CLI. Klik hier voor meer informatie over de aanvraag van een innovatieproject.

  Trailer Sustainable Finance

  Master in Philosophy

 • Korte video’s die gebruikt worden als onderwijsmateriaal of kennisclips worden opgenomen in de DIY-booths.

  Ondersteuning door LI-team
  Neem voor het reserveren van een DIY-booth contact op met de Learning Innovation contactpersoon of het Learning Innovation team (LI-team) van je faculteit. De contactgegevens zijn te vinden op MyEUR. Het LI-team helpt je met de voorbereiding van je opname, geeft (technische) ondersteuning tijdens de opname, en stuurt je na afloop je opname toe. Het gebruik van de DIY-booth is in dit geval gratis.

  Ondersteuning door studiotechnicus
  Heb je geen facultair LI-team of contactpersoon die kan helpen bij de opname? Contacteer dan de studio via het formulier onderaan deze pagina. De hierboven beschreven ondersteuning wordt dan geleverd door het studiopersoneel. Kosten hiervoor zijn €70 per uur.

  Openingstijden
  Opnames in de DIY-booths kunnen plaatsvinden tussen 9:00 en 17:00, en van maandag t/m vrijdag.

 • Voor het opnemen van een podcast kun je gebruik maken van de podcaststudio. Deze studio bevindt zich boven de aula. De studio is ingericht met een tafel met vier microfoons. Normaal gesproken kun je hier een podcast opnemen met meerdere gasten, maar door de coronamaatregelen zijn we genoodzaakt het maximaal aantal personen in de studio te beperken tot twee.

  Reserveren
  Geef in het formulier onderaan deze webpagina aan dat je een podcast op wilt nemen, en op welke datum. Wij plannen vervolgens een korte intake met je in, om de opname te bespreken. De podcaststudio is beschikbaar van maandag t/m vrijdag, van 9:00 tot 17:00.

  Benodigdheden
  Neem voor de opname je eigen laptop mee. Om de opname te kunnen doen moet Audacity gedownload zijn op je laptop. Je kunt Audacity downloaden via hun website, of via het Software Center van de EUR. In de studio zelf is een gebruikershandleiding beschikbaar. Let op: opnames in de podcaststudio gebeuren zonder begeleiding van een technicus.

  Kosten
  De kosten voor een opname in de podcaststudio zijn €70 per sessie (maximaal 4 uur).

  Editing
  Editing zit niet in de kosten begrepen. Mocht je willen dat iemand uit de studio de podcast edit, dan kost dit €70 per manuur extra.  

  Publiceren
  Neem voor het publiceren van je podcast contact op met web@eur.nl. De EUR biedt medewerkers aan om gratis gebruik te maken van de hosting service Transistor. Via Transistor wordt de podcast automatisch geüpload op de gewenste streamingplatforms. Meer informatie hierover vind je op MyEUR.

 • Naast projecten in de studio, ondersteunen we je graag bij overige audiovisuele projecten. Wil je een professionele video op locatie opnemen of een animatievideo laten maken? Neem dan gerust contact met ons op via het formulier onderaan deze pagina!

Aanvraag

Onderstaand formulier is bedoeld om de aanvraag van een nieuw studioproject te vergemakkelijken. In het formulier wordt gevraagd om een EURpas nummer. Dit hebben wij nodig om je opname in te kunnen plannen. Meer informatie over EURpas kun je vinden op MyEUR.

Als je alleen een vraag wilt stellen, hoef je alleen de verplichte onderdelen in te vullen.

Vul een datum in met het format: 2021-04-18
Een onbeperkt aantal bestanden kan naar dit veld worden geupload.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf, ppt, pptx, doc, docx.
De hierboven verstrekte gegevens worden behandeld in overeenstemming met het Privacy Statement van de Erasmus Universiteit Rotterdam.