CLI Fellows Mélodine Sommier, Yijing Wang and Ana Vasques

• Empowering students through interdisciplinary and intercultural education on sustainable development

Het innovatieproject "Empowering students through interdisciplinary and intercultural education on sustainable development" is geïnitieerd door drie EUR-onderzoekers en CLI-fellows: Mélodine Sommier en Yijing Wang van ESHCC en Ana Vasques van EUC.

Dit project bestaat uit een honours course over "Communicating Sustainability in an Intercultural Context" en een onderzoeksproject dat onderzoekt hoe de kennis, vaardigheden en attitudes van studenten zich ontwikkelen en evalueren door middel van interdisciplinair en intercultureel onderwijs over duurzame ontwikkeling. Het project combineerde onderwijsinnovatie met maatschappelijk relevant onderzoek en had tot doel de kwaliteit van het onderwijs over duurzaamheid te bevorderen en de mindset van EUR-studenten te ontwikkelen om cultureel gevoelige en toekomstgerichte wereldburgers te worden.

Yijing Wang, Mélodine Sommier & Ana Vasques (2022) - Sustainability education at higher education institutions: pedagogies and students’ competences - International Journal of Sustainability in Higher Education, 23 (8), 174-193 - doi: 10.1108/IJSHE-11-2021-0465

Hier vind je Ana Vasques' pitch op het Fellows Connect-evenement.

Vergelijk @count opleiding

• @title