Professionele ontwikkeling docenten

Op maat aanbod van training en coaching voor het ontwikkelen van online en blended onderwijs en het gebruik van Canvas, ons learning management systeem.

Binnen de Community for Learning & Innovation werken we aan:

  • Training en coaching op maat
  • Het optimaal inzetten van en kennis delen over Canvas, ons learning management systeem

Training en coaching

Naast de standaardopleidingen ontwikkelen we binnen de Community of Learning & Innovation samen met faculteiten en facultaire innovatieteams op maat didactische trainingen en coachingstrajecten. In elke opleiding gaan docenten direct aan de slag met de verbetering van hun eigen onderwijs en wisselen ze hun aanpak uit met andere docenten.

De trainingen zijn zowel voor beginnende docenten (tutoren, teaching-assistents en PhD-studenten) als voor zeer ervaren docenten.

Flitsmodules

Flitsmodules zijn korte how-to modules over specifieke onderwijskundige vraagstukken die twee tot vier uur duren. Elke flitsmodule heeft een duidelijk doel en een duidelijke opbrengst. Na een online voorbereiding (en kwalificatie) gaat de docent in de flitsmodule met het eigen onderwijsmateriaal aan de gang. Hierdoor ligt er na de flitsmodule een concreet resultaat. De flitsmodules worden ontwikkeld samen met onderzoeks- en trainingsinstituut Risbo. Kijk op MyEUR voor meer informatie en het huidige aanbod.

Canvas, ons Learning Management Systeem

Met ingang van het collegejaar 2017-2018 zijn we begonnen met de implementatie van Canvas, het nieuwe Learning Management Systeem voor Erasmus Universiteit Rotterdam. 

In Canvas vind je alles wat je nodig hebt voor het geven of volgen van het onderwijs. Canvas is een learning centered’ system; dat betekent dat de focus ligt op het leerproces en de learning community van studenten. 

Binnen de Community for Learning & Innovation kun je terecht voor ondersteuning en inspiratie om Canvas optimaal te gebruiken.