Stichting Student en Leefstijl

Ons doel is om de Nederlandse gezondheidszorg te verbeteren door te zorgen dat toekomstige artsen kennis verkrijgen over de inzet van gezonde voeding en leefstijl als medicijn. Dit is belangrijk omdat inmiddels meer dan 50% van de Nederlandse bevolking lijdt aan een of meerdere leefstijl-gerelateerde ziekten zoals overgewicht, depressie en diabetes. Met “leefstijlinterventies” kunnen we deze problemen oplossen.

Om onze doelen te bereiken organiseren we cursussen over “leefstijlgeneeskunde” op alle medische faculteiten in Nederland, bouwen we een community van ambassadeurs van onze visie en samen met gelijkgestemde organisaties doen we er alles aan om alle Nederlandse Universitaire Medische Centra en de Nederlandse regering te overtuigen om leefstijlgeneeskunde en onderwijs erover te implementeren.

Echter realiseren we ons dat de een “leefstijl-geneeskunde-transitie” (een beetje vergelijkbaar met de transitie naar een duurzame maatschappij en economie) bewerkstelligen iets is wat de arts niet alleen kan. We hebben juist het multidisciplinaire potentieel nodig van studenten van diverse disciplines - zoals bedrijfskunde, psychologie, filosofie en economie - om dit complexe vraagstuk op te lossen en allen samen gelukkiger en gezonder te worden. Als eerste stap om dit te bereiken zullen we begin 2020 samen met het Leiden Delft Erasmus Centre for Sustainability en diverse bedrijven een lezingenreeks organiseren over gezonde leefstijl en voeding, in aanloop op het IFAMA Congres 2020.

Wil je een goed beeld krijgen van waar 'Student en Leefstijl' voor staat?  Lees hier een uitgebreid interview met Daniel Sieczkowski, student geneeskunde, Healthcare Management en filosofie aan de EUR die actief betrokken is bij het platform.

Zie voor meer info en contactgegevens onze website en socials.