Cultural Holidays

Het Diversiteit en Inclusie Office van de Erasmus Universiteit Rotterdam viert diversiteit en inclusie door aandacht te besteden aan de culturele, nationale en religieuze feestdagen gevierd door mensen op onze universiteit. Hieronder tref je interviews aan met medewerkers en studenten die iets vertellen over de bijzondere betekenis van een feestdag voor hen.

Celebrating Differences

Het is voor mensen met een vluchtelingenstatus, inclusief mijzelf, heel moeilijk om in contact te komen met lokale mensen. Terwijl wij juist zoveel kunnen leren van de Nederlanders.
Tijdens de Ramadan is het vasten niet het moeilijkste, maar het niet samen zijn met mijn familie.
Ik denk dat veel aspecten van Koningsdag diversiteit en inclusie op zijn best vertegenwoordigen.
Studeren aan een diverse universiteit verrijkt je leven.
Iets wat voor mij typisch Chinees Nieuwjaar is, zijn de red pockets. Dit zijn dus die kleine rode enveloppen met geld die je als kind krijgt van je ouders op oudjaarsavond. Deze leg je onder je kussen als je gaat slapen, en brengt je geluk voor het nieuwe jaar.
Op kerstavond gaan we aan tafel wanneer we de eerste ster aan de hemel zien.
Bij het Institute for Housing and Development Studies zag ik deze prachtige ‘ofrenda’, gemaakt door Mexicaanse studenten, en daar werd ik heel blij van.
Voor mij is Coming-Outdag een dag die ons meer bewust maakt van mensen in de LGBTQ+ wereld en hun behoefte te kunnen zijn wie ze zijn.
Oorspronkelijk was het Midherfstfestival bedoeld om de oogsten van dat jaar te vieren en dankbaarheid te tonen. Tegenwoordig is het samenkomen van families een centraal thema.
Op deze dag gaan we een band aan met iemand door te zeggen 'Ik ben vastbesloten om jou te beschermen’.
Met name tijdens de ramadan is het belangrijk om na te denken over hoe je mensen om je heen kunt helpen.
Ik ga drie keer per jaar terug naar Finland en dat is altijd ook op 1 mei, omdat ik Vappu niet wil missen.
Het mooie van tradities is dat ze mensen samenbrengen en hen trots maken op hun gemeenschap.
Het idee is dat je op je gemak aan tafel zit en van de maaltijd geniet, terwijl je nadenkt over het verhaal en de betekenis ervan. In dat opzicht is het een heel filosofische traditie.
Het hele jaar door ga je netjes gekleed, maar met carnaval kun je aantrekken wat je wilt.
Een speciale oudejaarsavond voor mij was de millenniumwisseling die ik heb gevierd in Berlijn. Het was -10 °C en verschrikkelijk koud, maar het leek of iedereen elkaar warm hield door samen te zijn.
For me, showing that we treat our elders with respect is one of the most important parts of Eid al Fitr.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen