Duurzame energie

Nederlandse windenergie

De Erasmus Universiteit Rotterdam maakt gebruik van duurzame energie. Om te beginnen koopt EUR Garanties van Oorsprong van Nederlandse windenergie in, voor 2018 kocht de EUR 16.500 megawattuur windenergie. Dat staat gelijk aan zo'n acht windturbines die gedurende het hele jaar door voor EUR draaien.

Gebruik duurzame energie
PanArt

Warmte- en koudeopslag

Daarnaast past de EUR waar het kan warmte-/koudeopslag toe, dit is een methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem. Deze techniek wordt gebruikt om gebouwen duurzaam te verwarmen en/of te koelen. De volgende gebouwen zijn al aangesloten op de WKO:

  • het Erasmus Paviljoen (incl. 1e etage van het Hatta gebouw),
  • de Universiteitsbibliotheek,
  • Polak Building,
  • en het Sanders Building.

In de toekomst worden de Van der Goot Building, Theil Building, Tinbergen Building, Bayle Building en Mandeville Building ook aangesloten op de WKO. Reguliere warmte wordt geleverd door de stadsverwarming (opgewekt met industriële restwarmte).

Zonne-energie

Ten slotte wekt EUR zelf ook elektriciteit op door middel van zonne-energiesystemen. Dit gebeurt al met zeven systemen op de daken van het Erasmus Building, het Theil Building, de Universiteitsbibliotheek, het Erasmus Paviljoen, het Polak Building, het Van der Goot Building en het Mandeville Building.