Erasmus Food Lab

Erasmus Food Lab beoogt een bijdrage te leveren aan onze positieve veranderingsmissie door de nadruk te leggen op het verbeteren van onze eetgewoontes en duurzame consumptie richting nieuwe globale leefgewoontes.

We opereren vanuit onze state-of-the-art Food Lab op campus Woudestein, in samenwerking met consumenten, onderzoekers, koks en voedselprofessionals. We ontwikkelen ideeën voor een duurzame voedselcultuur vanuit een academische omgeving met focus op de mainstreaming en marketing van plantaardige alternatieven voor nu en de nabije toekomst.

Gedragsonderzoek

In ons Food Lab gaan de faculteiten, studenten en organisaties/bedrijven een partnerschap aan met ons voor het creëren van een grotere impact met betrekking tot hun duurzaamheidprogramma’s. We assisteren studenten in hun onderzoek/thesis naar gedragsverandering richting een duurzame consument. Het bedrijfsleven kan direct profiteren van de onderzoeksresultaten.

Onze doelen zijn:

  1. Het faciliteren van onderzoek voor het nudgen van consumenten richting gezonder, duurzamer en meer plantaardige voedselkeuzes.
  2. Het opzetten van inspirerende en duurzame relaties met organisaties voor het delen van kennis over duurzame en gezonde lifestyles.
  3. Het creëren en onderhouden van een multidisciplinair voedselonderzoek platform voor het ontdekken en delen van marktstrategieën richting duurzaam en gezond voedsel.
  4. Het faciliteren van onderzoek met betrekking tot de perceptie van smaak, opmaak en gevoel van voedselbelevenis en de interactie van deze factoren in relatie met duurzame en gezonde voedsel keuzes.

Duurzaam Koken

In ons Food Lab bieden we plantaardige kookworkshops en practica aan die jouw dagelijkse kost op een hoger smakelijk niveau brengt in een inspirerend gezelschap terwijl je een bijdrage levert aan een duurzamere wereld. Onze doelen zijn:

  1. Het ontwikkelen en testen van nieuwe plantaardige producten in samenwerking met food professionals.
  2. Het uitvoeren van marketingonderzoek over de waarneming van de smaak van bestaande en nieuwe plantaardige producten.
  3. Het organiseren van food evenementen en kookworkshops voor het samenbrengen van studenten, medewerkers en bezoekers in een aangename sfeer.

Meedoen

Be a part of it! It takes a whole village to educate a child! And probably the whole city to educate the rest...

Dit is de gedachte die wij in ons achterhoofd houden terwijl we werken aan onze missie. Dus, als je toevallig op deze pagina bent gekomen (waar je ook bent en wie je ook bent) en je bent met dezelfde ideeën/activiteiten bezig bent, ben je van harte welkom om duurzaam voedsel verder te helpen. Alle soorten bijdrage/partnerschap zijn van harte welkom.

Als je een EUR student bent, helpen we jou ook met het jouw onderzoek naar duurzaam voedsel.

Contact

Als je toevallig op deze pagina bent gekomen (waar je ook bent en wie je ook bent) en je bent met dezelfde ideeën bezig bent, ben je van harte welkom om duurzaam voedsel verder te helpen. Alle soorten bijdragen zijn van harte welkom. Iets anders in gedachten? Neem contact met ons op.

Als je een EUR student bent, helpen we jou ook met het jouw onderzoek naar duurzaam voedsel.

Drs. mw. Pinar Coskun
E p.coskun@erasmusfoodlab.nl
T  06 18043739

Locatie: begane grond Mandeville Building

Wethouder Bonte opent Erasmus Sustainability Hub

Persbericht

De Hub past in de ambitie van de EUR om een duurzame universiteit te worden.