Erasmus Sustainability Hub

Duurzame studenten, onderzoekers en organisaties met elkaar verbinden

Op de Erasmus Universiteit Rotterdam voelt een groeiend aantal studenten en medewerkers zich verantwoordelijk voor duurzaamheid. De Erasmus Sustainability Hub is opgericht om dit proces van onderaf op een prettige en acceptabele manier te ondersteunen en studenten te inspireren. De Erasmus Sustainability Hub (ESH) is de centrale locatie op de campus die studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam verbindt met academici, organisaties, bedrijven, overheidsprojecten en allerlei soorten praktijken.

Een ‘hier en nu’ mentaliteit om duurzaamheid toepasbaar te maken op het dagelijkse universiteitsleven

De ESH bindt alle duurzame initiatieven nauw samen, wat resulteert in een grote groep mensen die samenwerkt om een verandering aan te brengen. We zijn allemaal verbonden door onze toewijding aan duurzaamheid en het maken van een betekenisvol verschil binnen onze universiteit om een voorbeeld te zijn voor de rest van de wereld. Wij geloven dat duurzame ontwikkeling fundamenteel is om te voorzien in de behoeftes van de huidige en toekomstige generaties. Bovendien geloven we dat studenten een hoofdrol kunnen spelen in het mogelijk maken van deze ontwikkeling, vanuit een ‘hier en nu’ mentaliteit om duurzaamheid toepasbaar te maken op ons dagelijkse universiteitsleven. We stellen de studenten voor om deze kennis en praktijken mee te nemen in hun toekomstige leven en carrières.

Duurzame projecten en evenementen

Alle projecten en evenementen van de ESH zijn gericht op zes thema’s: duurzaam afval, duurzame mode, duurzame landbouw, duurzaam onderwijs, een duurzame economie & samenleving en duurzame voeding. Verschillende studenten vertegenwoordigen deze thema’s en organiseren allerlei soorten activiteiten om studenten bewust te maken van deze thema’s en te inspireren om hier zelf verandering in aan te brengen. De Erasmus Sustainability Hub heeft verschillende initiatieven opgericht:

  • EdibleEUR is dé tuin van de campus die wordt onderhouden door studenten. Wij nodigen alle studenten uit om hun handen vies te maken en wat gewassen te laten groeien! Met een eetbare campus worden zowel studenten als medewerkers niet alleen uitgenodigd om te genieten van lokaal geproduceerd voedsel, maar ook uitgedaagd om na te denken en te praten over problemen rondom duurzaamheid. Naast de tuin streeft het EdibleEUR-project ernaar om een gemeenschapsgevoel te creëren op de campus waar we allemaal samen planten verbouwen en vruchten delen.

  • Rethink Apparel is een initiatief dat tot doel heeft het bewustzijn te vergroten over de noodzaak van ecologische en sociale duurzaamheid binnen de mode-industrie. Ze organiseren maandelijkse clothing swaps om modeverspilling tegen te gaan in de kledingkasten van studenten en creëren een grote gedeelde garderobe in de gemeenschap. Ze organiseren ook andere evenementen zoals modeshows, tentoonstellingen, Fashion Revolution Week en meer!

  • Erasmus School of Economics

    Het Erasmus FoodLab is een experimentele speeltuin voor zowel academisch als veldonderzoek naar de marketing van gezond, duurzaam en plantaardig voedsel. Het FoodLab bevindt zich in de Hub. Studenten, onderzoekers, koks, voedingsondernemers en professionals komen hier samen om duurzaam te koken en te eten. Het studententeam van het Erasmus FoodLab begeleidt elke woensdag plantaardige kookworkshops voor studenten en organiseert verschillende evenementen om een gezonde en duurzame levensstijl op campus te promoten.

  • Het grootste evenement van het jaar zijn de Erasmus Sustainability Days (ESD). Tijdens dit vierdaagse evenement is duurzaamheid een centraal onderwerp op de gehele universiteit en zijn studenten in staat om in contact te komen met inspirerende sprekers, bedrijven en initiatieven. (ESD).

Ook meedoen? 

Op de Erasmus Universiteit Rotterdam is er zowel nationaal als internationaal een groeiende gemeenschap van mensen die zich bewust zijn van de duurzaamheidskwesties waarmee we worden geconfronteerd en die zich genoodzaakt voelen om actie te ondernemen. De Erasmus Sustainability Hub is dé plek op de campus waar we alle studenten en werknemers uitnodigingen om na te denken over deze problemen. Samen creëren we campagnes, projecten en meer om het bewustzijn over duurzaamheidskwesties te vergroten en actie te ondernemen. Je kan een actief lid worden van onze gemeenschap voor €5,- per jaar. Door lid te worden, ontvang je korting op evenementen die georganiseerd worden door onszelf of onze partners, heb je de mogelijkheid om actief deel te nemen aan projecten en vooral om gelijkgestemde studenten te ontmoeten die ook om het milieu geven.

Leden hebben ook de mogelijkheid om zich kandidaat te stellen voor een bestuurspositie of lid te worden van een commissie. Dit kan ieder jaar rond mei.  

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen