Registercontroller | Executive Master of Finance and Control

Over de opleiding

De RC-opleiding is erop gericht jouw kennis en inzichten op het gebied van finance, control, digitalisering en besturing te verrijken met ‘state of the art’ kennis. Je maakt kennis met de ervaringen van andere organisaties. Daarnaast wordt gewerkt aan jouw vaardigheden, zodat je klaar bent voor nieuwe uitdagingen in jouw vakgebied. De RC-opleiding is toegankelijk voor iedereen die een carrière ambieert in het financiële- dan wel bedrijfsvoering domein. De opleiding is erkend door de VRC en wordt geaccrediteerd door de NVAO. Hierdoor behoort deze opleiding tot een van de weinige wetenschappelijke post-master opleidingen in Nederland.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De opleiding is bedoeld voor de financiële professional die zich verder wil ontwikkelen binnen zijn/haar vakgebied. Niet alleen omdat hij/zij ambities heeft om CFO te worden, maar ook degene is die organisaties begeleidt bij de zwaardere adviestrajecten.

Degenen die de opleiding willen volgen moeten ten minste een universitaire master of doctoraal titel hebben en minimaal over twee jaar relevante werkervaring beschikken. Wij hebben een beperkt aantal plekken voor HBO-afgestudeerden. Afhankelijk van jouw vooropleiding is er een deficiëntieprogramma. Start een aanvraag tot toelating en kom vrijblijvend langs voor uitgebreide informatie over de opleiding en deficiënties.

Belangrijkste informatie op een rij:

Locatie collegesErasmus Universiteit Rotterdam Campus Woudestein
Collegedagen Wekelijks op vrijdag
InstroommomentFebruari en september
Duur opleiding2 jaar
Investering€ 13.235,- per collegejaar (inclusief inschrijving, literatuur, online studiemateriaal, parkeren, (her)examens, afstuderen)

Inhoud van de opleiding

• De controllersopleiding van de Erasmus Universiteit voldoet vanzelfsprekend aan de hoogste kwaliteitseisen die kunnen worden verwacht van een internationaal vermaarde universiteit (Top 100 Times Higher Education World University Rankings). Daarnaast is er sprake van een unieke combinatie van wetenschappelijk docenten en nationaal en internationaal opererende financiële professionals die worden ingezet bij de colleges. De controllersopleiding heeft al jaren een zeer breed samengestelde studentpopulatie, waardoor iedereen kennis maakt met andere sectoren. Het minimum aantal ervaringsjaren handhaven wij streng, aangezien wij de discussie tussen studenten van doorslaggevend belang vinden voor het uiteindelijke effect. Onze opleiding wordt tenslotte goed gewaardeerd door onze alumni, mede blijkend uit een zeer actieve alumnivereniging.

• Management Control & Business Intelligence
    • Accounting Information Systems
    • Financial Accounting
    • Finance & Treasury Management
    • Participatiecollege
    • Strategic Planning & Business Architecture
    • Ondernemingsrecht
    • Value Management
    • Fiscaal Concernrecht
    • Demand & Supply Chain Management
    • Project Control
    • Controller Skills
    • Scriptie & Slotexamen
  • Afhankelijk van de belangstelling start in september een verkorte eenjarige variant van de RC opleiding voor diegenen die de RA titel (theoretisch) hebben behaald.