Toelating

Avondprogramma master Bestuurskunde

Voor toelating tot het avondprogramma Master in Bestuurskunde dient u minimaal twee jaar werkzaam te zijn in een beleids- of managementfunctie in het publieke domein en eerder een hbo- of wo-opleiding te hebben afgerond. Daarnaast dienen wo-afgestudeerden en hbo-afgestudeerden met belangstelling voor het avondprogramma, verplicht deel te nemen aan een toelatingstoets. Het behalen van de toets is een voorwaarde voor toelating.

Toelatingstoets
Via de toelatingstoets wordt bepaald of de capaciteiten en vaardigheden van de hbo/wo-afgestudeerde minimaal voldoen om kans te maken om de pre-master- en masteropleiding met succes af te ronden.

Bij de toelatingstoets worden taalvaardigheid en analytische competenties getest. Voor het onderdeel taalvaardigheid, uit de onderdelen (a) Basis Nederlands, (b) Stijl, (c) Grammatica en (d) Spelling. Een voorbeeld van de toets vindt u hier.

Datum 
De toelatingstoets vindt begin juni plaats. Let op! Je moet je voor de toelatingstoets aanmelden via het formulier onderaan deze pagina, aanmelden voor het Avondprogramma van Bestuurskunde om deel te kunnen nemen aan de toelatingstoets.

Deelname
Na aanmelding voor de pre-master ontvang je informatie over deelname aan deze toelatingstoets.

Kosten
De administratiekosten voor deelname aan de toelatingstoets bedragen €25,-. Krijg je toestemming voor deelname, dan dien je vóór 9 augustus dit bedrag te betalen via dit iDeal formulier (vanaf januari is dit formulier weer online), onder vermelding van uw naam. Restitutie van administratiekosten is niet mogelijk.