Studentenorganisaties

Het College van bestuur van de Erasmus Universiteit waardeert het wanneer studentenorganisaties een positieve bijdrage leveren aan de universiteit en de universitaire gemeenschap. De universiteit kent dan ook vele tientallen studentenorganisaties met een formele status; een overzicht vindt je in het onderstaande.

Onderwijs complementaire organisaties

Elke faculteit heeft tenminste één studie- of faculteitsvereniging. Sommige hebben slechts één vereniging voor de hele faculteit, terwijl op andere faculteiten elk programma een eigen studentenorganisatie heeft.

Studie- en faculteitsverenigingen proberen de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen en organiseren activiteiten voor alle studenten die geïnteresseerd zijn in dat specifieke vakgebied. Ze bieden vaak kortingen op je studieboeken, organiseren bezoeken aan bedrijven maar ook reizen (naar het buitenland) en andere sociale activiteiten. Naast de studie- en faculteitsverenigingen zijn er nog vele andere onderwijs gerelateerde studentenorganisaties.

Onderwijs complementaire organisaties >>

Studentenorganisaties gericht op sociale activiteiten

De EUR heeft veel verschillende studentenverenigingen die primair gericht zijn op sociale activiteiten, allemaal met hun eigen aanbod, cultuur en karakteristieken. Sommige zijn echt traditioneel met veel regels (zoals sommige studentengezelligheidsverenigingen), terwijl anderen je meer vrijheid bieden. Deze organisaties bieden je de mogelijkheid om veel mensen uit verschillende studies en met diverse achtergronden te leren kennen.

Studentenorganisaties gericht op sociale activiteiten >>

Sportverenigingen

Er zijn meer dan 20 sportverenigingen aan de EUR. De meesten gebruiken de vele sportfaciliteiten die het Erasmus Sportcentrum biedt op campus Woudestein (inclusief 50 verschillende sporten, professionele instructeurs en trainers, twee grote zalen voor allerlei binnensporten, 2 trainingshallen, een dansstudio, een spinningstudio, vijf squashbanen) rechtbanken, een gloednieuwe fitnessruimte en zes externe tennisbanen. In samenwerking met de sportverenigingen biedt het Erasmus Sport Center ook tal van buitensporten (voetbal, lacrosse, rugby en veldhockey om er maar een paar te noemen).

Sportverenigingen >>

Overige studentenorganisaties

Er zijn meer dan 20 studentenorganisaties bij de EUR in de categorie "overige organisaties". Samen bieden ze een zeer breed scala aan focussen en activiteiten voor de Erasmus-studenten: van het LHBT+ studentennetwerk tot business, mode & kunst, internationale stages, consultancy, beleggen, theater, dansen, debatteren, enz.

Overige studentenorganisaties >>

Studium Generale

Als je het hele jaar door geïnteresseerd bent in wetenschappelijke, sociale en culturele programma's zonder lid te worden van een studentenorganisatie, houd dan je ogen open voor wat Studium Generale je te bieden heeft. Studium Generale maakt deel uit van de Erasmus Universiteit en biedt lezingen en debatten, maandelijkse talkshows, culturele en wetenschappelijke evenementen en een breed scala aan culturele cursussen en uitvoeringen, zowel op de campus als in de stad.

Studium Generale >>