Studeren in de bibliotheek en op de campus

Vanwege de Coranamaatregelen hebben we onze dienstverlening aangepast. Lees meer

Op campus Woudestein kunt u op diverse locaties studeren en samenwerken. Een overzicht:

 • Vanwege de Coranamaatregelen hebben we onze dienstverlening aangepast. Lees meer
  Het bibliotheekgebouw is verdeeld in een oost- en westkant: East en WestEast is een stiltegebied. Hier vindt u stiltestudieplekken en studiecabines om individueel en in stilte te studeren. In West kunt u, naast studeren, ook samenwerken en overleggen. De bibliotheek biedt studieplekken met en zonder PC in zowel East als West. 

 • Vanwege de Coranamaatregelen hebben we onze dienstverlening aangepast. Lees meer
  In het Polak-gebouw vindt u op de tweede tot en met de vijfde etage stiltestudieplekken, studieplekken met en zonder PC, groepswerkplekken en projectruimtes. 

 • In het G-gebouw zijn stiltestudieplekken, studieplekken met en zonder PC en groepswerkplekken.

 • Ook in andere gebouwen op campus Woudestein kunt u studeren. Denk hierbij aan het Sanders-, Mandeville- en Theil-gebouw of het Erasmus Paviljoen. Klik hier voor een overzicht en voor de mogelijkheid om een studieplek te reserveren in het Polak- of Sanders-gebouw. 

Huisregels Universiteitsbibliotheek

Ontmoet elkaar, studeer in stilte of werk samen op onze bibliotheeklocaties. Om een prettige sfeer te bevorderen én te handhaven heeft de UB huisregels opgesteld. 

Studeren met een functiebeperking

De Erasmus Universiteit Rotterdam ondersteunt studenten met een functiebeperking tijdens hun studie. Ook de Universiteitsbibliotheek biedt een aantal diensten

Draadloos netwerk

Op campus Woudestein kunt u als EUR-student of –medewerker verbinding maken met Eduroam, het WiFi-netwerk van de EUR. Gebruik hiervoor uw ERNA-account. Meer informatie vindt u op MyEUR.

Projectruimtes

In het Polak-gebouw zijn op de 4e etage vier kamers met een smartboard beschikbaar om gezamenlijk aan projecten en presentaties te werken. Reserveer een projectruimte met uw ERNA-account. De projectruimtes zijn vanwege Corona-maatregelen tijdelijk niet beschikbaar.

Verplichte literatuur, studiezaalcollectie en studielandschappen

Universiteitsbibliotheek:

 • Verplichte literatuur (East 0);
 • Gedrukte algemene tijdschriften van het huidige jaar (West 0);
 • Gedrukte vakspecifieke tijdschriften van het huidige jaar (East +1);
 • Research collectie: publicaties over research management en academische vaardigheden (East 0);
 • Migration collectie: publicaties over migratie en integratie van immigranten (East 0);
 • Studiezaalcollectie (East 0 en East +1).

Polak-gebouw, 4e etage:

 • Studielandschappen Sociologie/Bestuurskunde, Psychologie en Pedagogische wetenschappen van de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences. U vindt hier alle verplichte literatuur ter inzage, in meervoud, per blok in de kasten. 

Sanders-gebouw:

 • Studielandschap van de Erasmus School of Law (ESL), speciaal bedoeld voor bachelorstudenten. U vindt hier ook de verplichte literatuur.