Jim Franssen

Ik heb gemerkt dat het loont om tijdens je studie actief te zijn op plekken waar je een stukje van je studie in praktijk kunt brengen.

Jim Franssen

Alumnus master Orthopedagogiek

Na mijn master Orthopedagogiek ben ik aan de slag gegaan als docent Pedagogiek op de Thomas More Hogeschool en als onderwijsontwikkelaar voor het Wetenschapsknooppunt van de EUR. Een mooie kans, ondanks de krapte die er destijds heerste op de arbeidsmarkt. Maar, die kans kwam niet helemaal uit de lucht vallen, het vloeide namelijk rechtstreeks voort uit activiteiten die ik gedurende mijn studie al uitvoerde. In de master Orthopedagogiek krijg je ontzettend veel inhoud aangedragen, maar het is je eigen verantwoordelijkheid om er ook daadwerkelijk iets mee te gaan doen. Ik heb gemerkt dat het loont om tijdens je studie actief te zijn op plekken waar je een stukje van je studie in praktijk kunt brengen. Op het snijvlak van wetenschap en praktijk is wat mij betreft where the magic happens.

Inmiddels combineer ik mijn baan als docent Pedagogiek op de Pabo met een functie bij de KNVB waar ik pedagogische inzichten verwerk in de (jeugd)trainersopleidingen van de KNVB. Het is mijn missie om de duizenden jeugdvoetbaltrainers van Nederland bewust(er) te maken van hun rol in de ontwikkeling van de jeugdspelers die zij onder hun hoede hebben. En het gaat verder dan een bewustzijn. Wetenschappelijke inzichten worden bij de KNVB vertaald naar voetbal specifieke inhoud waarmee jeugdvoetbaltrainers concrete handvatten krijgen om jeugdspelers positief te begeleiden. De kracht van voetbal is zo ontzettend groot en als dit wordt aangevuld met recente wetenschappelijke inzichten over opvoeding en ontwikkeling ontstaat er échte winst.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen