Laura-Roos Nijkamp

De keuze voor de master Criminologie in Rotterdam was voor mij snel gemaakt: ik ben zeer geïnteresseerd in georganiseerde criminaliteit en dit onderwerp komt uitgebreid aan bod.
Laura-Roos Nijkamp
Alumna School of Law

De keuze voor de master Criminologie in Rotterdam was voor mij snel gemaakt: ik ben zeer geïnteresseerd in georganiseerde criminaliteit en dit onderwerp komt uitgebreid aan bod. Wat me daarnaast aansprak is de aandacht die wordt besteedt aan het ontwikkelen van onderzoeksvaardigheden. Met als droom een carrière als onderzoeker was deze master voor mij een goede voorbereiding op dit carrièrepad.

In de master is er ruimte voor het volgen van een stage en vanuit de opleiding worden hiertoe veel mogelijkheden aangeboden. Ik raad studenten zeker aan van deze optie gebruik te maken. Je kunt kennis en kunde in de praktijk gaan brengen, je bouwt aan je CV en je doet er nuttige contacten op. Zo heb ik stage gelopen bij onderzoeksinstituut TNO. Ik kreeg daarmee de kans een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek. Nog een tip: wordt lid van studievereniging Criminologie in Actie. Zij organiseren evenementen en activiteiten die super aansluiten bij de opleiding en maken dat de stof echt gaat leven.

Na het volgen van deze master zijn er vele carrièremogelijkheden. Zo kun je aan de slag bij de politie, in het onderzoek of in het onderwijs. Daarnaast is het ook mogelijk om in het bedrijfsleven aan de slag te gaan. Een verrassende optie wellicht, maar daarom zeker niet minder interessant. Voorbeelden van functies zijn het werken op risk-afdelingen of als compliance officer.

Wil je een breed onderwijsprogramma, de mogelijkheid om je te specialiseren door middel van een profiel en onderwijs krijgen van topdocenten met veel ervaring in de criminologie? Dan is de master Criminologie aan Erasmus School of Law jouw master!