Lieke van Slingerland

Het is belangrijk dat je zelf verantwoordelijkheid neemt om zoveel mogelijk uit je stage te halen.
Lieke van Slingerland
Stagiaire Productie-assistentie bij "Rotterdam, I Love You"

"Momenteel vervul ik de rol als stagiaire productie-assistentie bij Rotterdam, I Love You, een internationale bioscoopfilm en urban movement. Mijn verantwoordelijkheden zijn heel divers en vergen flexibiliteit. De ondersteuning van de hoofdproducenten en het mediaproductieteam zijn belangrijke taken. Deze taken zijn vaak heel verschillend, waardoor geen dag hetzelfde is. Als stagiaire bij Rotterdam, I Love You beheer ik het social media-platform en schrijf ik content voor de website en social media. Het genereren van content voor de website en social media is erg leuk! Verder werk je mee aan de organisatie en registratie van activiteiten en events. Ook tijdens de evenementen ben je actief en draag je verantwoordelijkheid. Verder ben je multifunctioneel actief voor de organisatie Rotterdam, I Love You en schrijf je bijvoorbeeld voorstellen voor mogelijke partnerships."

Praktijk toepassen

"Doordat je bij Rotterdam, I Love You al snel veel taken en verantwoordelijkheden krijgt, is het belangrijk gemakkelijk te kunnen switchen van de ene taak naar de andere. Hier word je mentaal heel flexibel van, waardoor je nieuwe taken steeds sneller oppakt. Tijdens de bachelor ben je vooral bezig met theorie, in je stage ga je pas alles echt in de praktijk toepassen. Ik heb daarom ook tijdens mijn stage geleerd veel praktischer te denken en te handelen dan ik hiervoor deed. Op persoonlijk vlak heb ik geleerd mij meer proactief op te stellen. Het is belangrijk dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt om zoveel mogelijk uit je stage te halen. Ondanks dat het soms eng is om uit je comfortzone te stappen is het belangrijk omdat je uiteindelijk veel meer leert."

"Mijn stage bij Rotterdam, I Love You was erg leuk! Door de diversiteit binnen het takenpakket was geen dag hetzelfde. Ik heb veel nieuwe dingen meegemaakt en heb veel leuke mensen leren kennen in een korte tijd. Voor deze stage was Arts, Culture and the Media een erg relevant vak. De besproken theorieën zie je nu in de praktijk voorbij komen. Verder blijft academisch schrijven een van de belangrijkste vakken, het is handig als je als stagiaire snel en gemakkelijk een goede tekst kan schrijven."

Liekes advies

"Bij het zoeken van een stage is het denk ik erg belangrijk dat je verder kijkt dan de typische culturele organisaties, maar iets zoekt dat echt bij je past. Speur het hele internet af; van veel bedrijven weet je waarschijnlijk niet eens dat ze bestaan. Verder kan je altijd je CV en motivatiebrief opsturen naar een bedrijf, ook al staat er geen vacature open!"