Nikki Daenen liep stage bij gemeente Westland

Ik heb afwisselende taken uitgevoerd, samengewerkt met heel verschillende collega’s en inzicht gekregen in het werken bij een gemeente.

Nikki Daenen

liep stage bij gemeente Westland

In het tweede jaar van mijn bachelor Sociologie heb ik stage gelopen. De zoektocht naar een stageplek verliep soepel. Doordat Sociologie een brede opleiding is, kon ik bij veel verschillende bedrijven en organisaties terecht. Ik solliciteerde onder andere bij gemeente Westland, waar ik woon. Na twee gesprekken mocht ik drie maanden stagelopen bij het cluster Beleid.

Tijdens deze stage heb ik beleidsregels omtrent de Wet op de Lijkbezorging en de Wet op de Kinderopvang bestudeerd en geactualiseerd. Ook heb ik een overzicht gecreëerd van alle structurele, externe overleggen die plaatsvinden in het Sociaal Domein van gemeente Westland. Hiervoor heb ik vijftien medewerkers geïnterviewd over alle overleggen waar zij bij aanwezig zijn. Ten slotte heb ik vanuit de opleiding ook nog een onderzoek uitgevoerd naar hoe Het Nieuwe Werken werd ervaren door de werknemers van gemeente Westland.

Ik liep vier dagen in de week stage. Eens in de twee weken kwamen medestudenten en ik bij elkaar op de universiteit om onze ervaringen uit te wisselen en eventuele problemen te bespreken.

Mijn stage is me erg goed bevallen. Ik heb afwisselende taken uitgevoerd, samengewerkt met heel verschillende collega’s en inzicht gekregen in het werken bij een gemeente. Ook door het uitwisselen van ervaringen met medestudenten die elders stage liepen, heb ik een beter beeld gekregen van wat ik in de praktijk kan doen na mijn studie.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen