Phéline Grawden

Met criminologie leer je waarom mensen doen wat ze doen en hoe je hierop inspeelt.
Phéline Grawden
Student Criminologie

"Mijn ideeën over mijn toekomst hebben gedurende zes jaar middelbare school heel erg gewisseld. Het begon met Geneeskunde en dus koos ik het profiel Natuur en Gezondheid. Een jaar later wilde ik Psychologie gaan doen, tot mijn geliefde natuurkundeleraar vertelde dat ik hier geen werk in zou gaan vinden. Onderzoek op internet bracht mij toen op de studie Criminologie; een combinatie van rechten, psychologie en sociologie. Perfect voor mij!

Eenmaal op de Erasmus Universiteit Rotterdam begon voor mijn gevoel één groot avontuur. Je gaat met een grote groep een collegezaal in en luistert dan naar een professor of docent. Echter, bij de werkgroepen is de groep klein en het contact dat je hebt met de docent tijdens zo’n bijeenkomst zorgt ervoor dat de stof echt tot leven komt. Je leert waarom mensen doen wat ze doen en hoe je hierop kunt inspelen.

Bij Criminologie wordt veel zelfstandigheid verwacht. Je leest ontzettend veel interessante (en soms minder interessante) literatuur en moet niet bang zijn hier vervolgens je eigen mening over te vormen en te beargumenteren in een wetenschappelijk paper!"