Stewards Erasmus School of Law

Een functie zoals deze, die speciaal voor ons is gecreëerd, vind ik ideaal. Ik ben er in ieder geval erg dankbaar voor.

Dean en Pieter-Bas

Stewards bij Erasmus School of Law

Erasmus School of Law (ESL) beschikt sinds kort over twee eigen huismeesters, of ‘stewards’. In dit artikel stellen zij zich aan u voor en vertellen zij over hun werkzaamheden voor ESL.

Begin deze zomer hebben Dean (26) en Pieter-Bas (21) hun intrek genomen op de zesde etage van Sanders Building. Beide stewards werken bij ESL in het kader van de Participatiewet. Deze is bedoeld om mensen te steunen die op eigen kracht geen baan kunnen vinden, zoals mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De taken van Dean en Pieter-Bas zijn onder meer tot stand gekomen door 'jobcarving'; ze verrichten taken die nu op het bordje liggen van een student-assistent, het Dean’s Office en het secretariaat. Er wordt voortdurend gekeken of een verdere uitbreiding van hun takenpakket mogelijk is.

Ideaal

Dean: “Voor ik bij ESL kwam, heb ik drie verschillende opleidingen gedaan: mijn basisopleiding handel en verkoop, met daarna een opleiding voor grafisch vormgeven, en herstofferen. Helaas heb ik deze niet afgemaakt. In de tussentijd heb ik veel verschillende dingen gedaan en geprobeerd, die erg uiteen lopen. Ik ben niet meteen naar een betaalde baan gegaan, en heb me eerst op de vrijwilligersmarkt georiënteerd. Hierdoor kon ik sneller en makkelijker werkervaring op doen, zonder nog langer thuis te moeten zitten."

“Ik heb sindsdien twee verschillende functies gehad: ik was mediathecaris van een Gymnasium, en later baliemedewerker/gastheer voor een thuishulporganisatie. Bij die tweede baan had ik ook veel contact met mensen van buiten de organisatie zelf. Het voordeel hiervan is dat je met allerlei soorten mensen in aanmerking komt, wat weer verschillende manieren van omgang vereist. Ik heb met volle teugen van dit werk genoten, en merkte een persoonlijke groei”.

“Ik zie mezelf als een observant met een sterke drang om goed werk te leveren. Het liefst werk ik op de achtergrond, ik merk dat ik daar het meest tot bloei kom. Een functie zoals deze bij ESL, die speciaal voor ons is gecreëerd, vind ik daarom ideaal. Ik ben er in ieder geval erg dankbaar voor”.

Goed op mijn plek

Ook Dean’s collega-steward Pieter-Bas Graafland heeft voor zijn aantreden bij ESL al de nodige ervaring opgedaan: "Na het voorgezet onderwijs in Rotterdam, ben ik een opleiding Administratief Medewerker – richting Telefonist/Receptionist gaan doen, die ik met goed gevolg voltooid heb."

"Het mag van ons zelfs nog wel een tandje meer."

"Daarnaast heb ik stage gelopen bij de Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad als administratief medewerker en heb ik bij de Gemeente Lansingerland aan de receptie gewerkt. In mijn vrije tijd kook ik graag, luister en verzamel ik lp’s en singles en kijk ik graag naar films. Daarnaast geef ik ondersteuning aan een groep kinderen met een beperking die gymmen op zaterdagmorgen".

"Ik ben redelijk goed in talen, ben sociaal, ik ben hulpvaardig en ga graag met mensen om door ze te helpen. Volgens mij ben ik hierdoor goed op mijn plek bij Erasmus School of Law".

Omvangrijk takenpakket

Het takenpakket van de twee stewards is behoorlijk omvangrijk. Zo ontvangen ze gasten van buiten aan hun balie op de zesde verdieping van Sanders Building en straks wellicht ook studenten aan de balie op de tweede verdieping (studiepunt). Verder fungeren ze als wegwijzer voor bezoekers op de campus. In Sanders Building houden zij toezicht op de ‘openbare’ ruimte van de gehele faculteit en beheren zij de vergaderzalen (inclusief inspectie na gebruik).

Wanneer zij defecten, slijtage of vuil in of rond Sanders Building signaleren, geven ze dit door aan een collega van Facility Services. Tot slot regelen Dean en Pieter-Bas allerlei zaken omtrent toegangspassen, druppels en laptops, bieden zij ondersteuning bij evenementen en verrichten zij allerlei andere hand- en spandiensten ten behoeve van wetenschappers en secretariaat.

Enthousiast

Zowel Dean als Pieter-Bas zijn, nu ze hun werkervaringsplaats bij ESL achter de rug hebben, erg enthousiast over hun nieuwe baan. Wel geven ze allebei aan dat ze de komende tijd wat extra werk voor de faculteit willen verzetten. “Ja, het mag van ons wel een tandje meer. We hopen dan ook dat dit artikel ervoor zorgt dat de collega’s van ESL ons voortaan beter weten te vinden voor allerlei klussen en verzoeken. Daar zijn we immers voor.”

Zelf ook op zoek naar een baan?

Wil jij bij ons komen werken en heb je een arbeidsbeperking? Mail naar banenafspraak@eur.nl, dan bekijken we met jou wat de mogelijkheden bij ons kunnen zijn! 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen