Tjeu Schellekens

Current facets (Pre-Master)

Tjeu Schellekens
Voor mij is Algemene Cultuurwetenschappen een manier om de wereld beter te begrijpen.
Tjeu Schellekens
Student Algemene Cultuurwetenschappen

"Even voorstellen. Mijn naam is Tjeu Schellekens, student aan Algemene Cultuurwetenschappen en alumnus van de Willem de Kooning Academie. De afgelopen vier jaar heb ik het veld van kunst en cultuur mogen ervaren in een van de meest bijzondere aspecten daarvan: voor de klas. Mijn opleiding tot beelddocent gaf mij een kijkje in de keuken, een mogelijkheid om een aandeel te hebben in de toekomst van kunst en cultuur. Echter kwam ik tot de conclusie dat om hier goed mee om te gaan meer kennis nodig is. Mijn keuze voor Algemene Cultuurwetenschappen was dan ook niet vreemd." 

Razendsnelle ontwikkeling

"De stad Rotterdam ontwikkelt zich razendsnel en ik vind het bijzonder om hier middenin te staan en zo continu nieuwe dingen te leren. Bij ACW leren we over de verschillende brillen die we kunnen opzetten om een goed beeld te krijgen van de wereld om ons heen. Voor mij is de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen dan ook een manier om de wereld beter te begrijpen en een middel om mijzelf als docent naar een hoger niveau te tillen."

Nieuwe inspiratie

"Kunst en cultuur gaat over meer dan alleen kijken, het gaat over interpretatie op zoveel meer niveaus dan alleen die van jezelf. En juist die verschillende interpretaties, van Bourdieu tot Kant, geven mij de middelen een eigen visie te maken. Zoals ooit de grote denkers geïnspireerd raakten door de mensen en wereld om hen heen, verwacht ik de komende jaren op de Erasmus Universiteit ook opnieuw geïnspireerd te raken."